Laatste hoofdrollen Tarzan vervuld

Van den ende theaterproducties

http://www.musicals.nl

Amsterdam, 5 januari 2007

LAATSTE HOOFDROLLEN TARZAN VERVULD
Arie Rustenburg speelt Clayton en Hans Ligtvoet speelt Mr. Porter

In de nieuwe open einde musical Tarzan van Joop van den Ende Theater- producties vervult Arie Rustenburg de rol van slechterik Clayton. Hans Ligtvoet geeft gestalte aan Mr. Porter, de vader van Jane. Tarzan gaat op 15 april in première in het Fortis Circustheater Scheveningen.

Arie Rustenburg is een allround acteur die eerder toneelrollen speelde in onder andere Othello, Psalmen en De Zelfmoord Van De Meisjes. Tevens was hij te zien in de musical Elisabeth en speelde hij in diverse films en televisieseries als Kees&Co en Goede Tijden Slechte Tijden.

Hans Ligtvoet heeft zijn sporen onder meer verdiend bij het Nationale Toneel in Den Haag waar hij te zien was in De Kersentuin, MacBeth en Maria Stuart. Verder acteerde hij regelmatig in België in producties als De Knecht Van Twee Meesters en De Kleine Prins. In de seizoenen 2004-2006 vertolkte hij de rol van Walther in The Price.

Eerder werd al bekend dat Ron Link de rol van Tarzan gaat spelen in de gelijknamige musical. Chantal Janzen gaat de rol vervullen van Jane en Chaira Borderslee en Clayton Peroti nemen respectievelijk de rollen van Kala en Tark voor hun rekening. Jeroen Phaff gaat de rol van Korchak vertolken, de leider van de gorillakolonie.

Tarzan vertelt het legendarische verhaal van een Engels jongetje dat na schipbreuk wees wordt. Hij wordt door Kala opgevangen en opgenomen in een gorillakolonie waar hij opgroeit tot een volwassen man. Het is een musical over vriendschap, identiteit en wilskracht.

Vanwege de langdurige goede relatie tussen Stage Entertainment en Disney Theatrical Productions, heeft Stage Entertainment de rechten gekregen om de nieuwste Disney musical als eerste naar Europa te brengen. Nog nooit eerder was een Broadway productie zo snel na de première te zien in Nederland. De kaartverkoop is reeds geopend.


Noot voor de redactie/