Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Tilburg 5-1

TILBURG, 5 januari 2007

Automobilist betrapt op forse snelheidsovertreding

TILBURG: Donderdagmiddag is bij een snelheidscontrole op de Burgemeester Letschertweg een 48-jarige man uit Veldhoven betrapt op een forse snelheidsovertreding. De automobilist reed met een gecorrigeerde snelheid van 154 kilometer per uur, terwijl ter plaatse 80 kilometer is toegestaan. Deze overtreding werd met laserapparatuur vastgesteld. De bestuurder had geen rijbewijs bij zich. Dit wordt echter ingevorderd. Het verkeer komende uit Dongen en rijdende in de richting Tilburg noord werd gecontroleerd. Er waren in totaal 40 overtreders. De politie controleert regelmatig op deze weg om snelheidsovertreders te ontmoedigen en op die manier het aantal verkeersongevallen terug te dringen.

Winkeldief betrapt in speelgoedzaak

TILBURG: Een 22-jarige Tilburger is donderdagmiddag in een speelgoedzaak op de Jan Heijnstraat betrapt op winkeldiefstal. De man had een soundsysteem ter waarde van 18 euro uit de verpakking gehaald en in een tas gestopt. Daarna was hij zonder te betalen uit de winkel gelopen. Een beveiligingsbeambte hield hem buiten tegen. De dief verklaarde poly verslaafd te zijn, hetgeen betekent dat hij zowel drugs, alcohol als medicijnen gebruikt. De politie maakt proces-verbaal op.

Politie betrapt rijders onder invloed

OISTERWIJK: Een 36-jarige man uit Oisterwijk is donderdagavond omstreeks 20.00 uur op de Langvennen Zuid betrapt op het rijden onder invloed. Hij blies 365 ugl, terwijl 220 ugl is toegestaan. Hij had naar eigen zeggen twee flesjes bier gedronken voordat hij in de auto was gestapt.

TILBURG: Vannacht is omstreeks 02.00 uur een 17-jarige jongen betrapt op het rijden onder invloed. De jongen werd staande gehouden met zijn bromfiets op de Vlettevaart. Hij blies 365 ugl. Hij had naar eigen zegen vier a vijf flesjes bier gedronken.

Zes arrestaties tijdens horecatoezicht

TILBURG: Agenten hebben vannacht tijdens het horecatoezicht in het Tilburgse uitgaanscentrum zes arrestaties verricht. Drie verdachten werden aangehouden voor bedreiging. De overige arrestaties waren vanwege het niet voldoen aan een vordering, wildplassen en zich niet kunnen legitimeren en belediging.

TILBURG: De politie heeft vannacht omstreeks 00.30 uur op het Piusplein twee Tilburgers (27 en 28 jaar) en een 25-jarige man uit Etten-Leur aangehouden nadat ze op straat een 20-jarige Tilburger bedreigd hadden en tegen zijn benen hadden getrapt. Het drietal dat flink onder invloed was van alcohol bedreigde de 20-jarige Tilburger neer te steken en af te maken. Ze deden deze uitlatingen toen het slachtoffer zich omdraaide en hen aansprak. De drie mannen liepen al een tijdje op korte afstand achter de aangever en zijn vriendin aan, waarbij een van hen de aangever tegen zijn benen trapte. Het slachtoffer sprak hen op hun gedrag aan. De politie heeft vervolgens het trio op aanwijzing van het slachtoffer aangehouden.

TILBURG: Een 18-jarige Tilburger werd omstreeks 03.40 uur aangehouden op de Paleisring nadat agenten tot twee keer toe gevorderd hadden dat hij moest vertrekken. De knaap was betrokken geweest bij een opstootje. Bike agenten vorderden alle betrokkenen dat zij moesten vertrekken. De verdachte die niet wilde vertrekken omdat Nederland een vrij land is, werd daarop aangehouden.

TILBURG: Agenten van de horecadienst hebben omstreeks 04.10 uur op de Jan Artsestraat een 22-jarige man uit Waalwijk aangehouden die aan het wildplassen was en zich vervolgens niet kon legitimeren. De verdachte spartelde daarna nogal tegen waarna hij met lichte dwang in de handboeien is gedaan en in het dienstvoertuig is geplaatst.

TILBURG: Een 19-jarige man uit Oudenbosch is vannacht omstreeks 05.45 uur aangehouden op het Hendrikhof nadat hij agenten meerdere malen beledigd had. Ook sloeg hij opzettelijk met beide handen tegen de achterzijde van de politiebus.

Vandalen aangehouden dankzij oplettende getuige

TILBURG: Een oplettende getuige heeft de politie vannacht omstreeks 05.00 uur op het spoor gezet van drie vandalen die op de Jan Steenstraat een mobiel toilet op zijn kant hadden gegooid. De getuige is naar buiten gelopen en de vandalen gevolgd. Hij zag ze een studentenwoning binnen gaan en waarschuwde daarna de politie. De agenten hebben daarop een onderzoek in gesteld en de verdachten aangehouden. Het gaat om drie Tilburgers van 21, 20 en 18 jaar. Inmiddels hebben twee van de drie verdachten bekend.

Auteur: Willem van Hooijdonk