Politie Gelderland-Midden

Rivierenland

---

Dode man bij Westervoort was vermiste Duitser

Publicatiedatum: 5-1-2007 14:09:10

Westervoort - De dode man die op oudejaarsdag was aangetroffen in de IJssel bij Westervoort blijkt een 20-jarige man uit het Duitse Siegburg (nabij Keulen) te zijn geweest. De man werd sinds 14 december vermist. Uit forensisch onderzoek is gebleken dat de man vermoedelijk door verdrinking om het leven is gekomen. Van een misdrijf is de politie niet gebleken. Het lichaam van de man is donderdag vrijgegeven aan de nabestaanden.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Drielenaar aangehouden na inrijden op plaatsgenoot
Publicatiedatum: 5-1-2007 14:08:20

Driel - De politie heeft donderdag een 65-jarige man uit Driel aangehouden op verdenking van mishandeling en poging tot zware mishandeling van een 42-jarige plaatsgenoot. Het slachtoffer was daarbij niet zichtbaar gewond geraakt. De twee zouden op straat onenigheid hebben gekregen toen het slachtoffer verkeer tegenhield om een vrachtauto te gidsen bij het inrijden van een uitrit. Volgens het slachtoffer zou de 65-jarige man daarbij enkele malen met zijn auto op hem zijn ingereden. Ook zou de 65-jarige Drielenaar hem geschopt hebben. Na het voorval deed het slachtoffer aangifte bij de politie. Aan de hand van het kenteken kon de 65-jarige man worden achterhaald en thuis aangehouden. De man is later na verhoor weer vrijgelaten. Justitie beslist verder wat er met hem gebeurt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Meisje (4) lichtgewond bij aanrijding

Publicatiedatum: 5-1-2007 14:07:29

Duiven - Bij een aanrijding op de Oostsingel, ter hoogte van de Broeksteeg in Duiven is donderdagochtend een vierjarig meisje uit Westervoort lichtgewond geraakt. Het slachtoffertje zat in de auto bij haar moeder, een 27-jarige vrouw. De aanrijding gebeurde even voor elf uur toen een 39-jarige taxichauffeur uit Arnhem moest uitwijken voor een afremmende auto voor zich. De taxichauffeur kwam daardoor op de verkeerde weghelft terecht en botste op de auto van de 27-jarige Westervoortse, die uit tegenovergestelde richting kwam. Door de aanrijding botste de Westervoortse op de auto van een 35-jarige man uit Drempt, die voor de taxichauffeur had gereden. De taxi en de auto van de vrouw uit Westervoort moesten worden afgesleept. De auto van de Westervoortse had zware schade opgelopen. Het vierjarige kind had vermoedelijk een gekneusde pols opgelopen maar hoefde niet naar het ziekenhuis.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---


---

Politie deelt 16 bekeuringen uit bij verkeerscontrole
Publicatiedatum: 5-1-2007 13:55:00

Lunteren - Bij een vooraf aangekondigde verkeerscontrole van het Verkeershandhavingsteam (VHT) zijn donderdag zestien bekeuringen uitgedeeld. Tussen 16.30 en 23.00 uur zijn op de Postweg, Scharrenburgersteeg, Meulunterseweg, Barneveldseweg en Dorpsstraat ruim 600 passanten gecontroleerd op snelheid, het dragen van de autogordel en alcohol. Hierbij zijn zeven bekeuringen uitgeschreven voor het overschrijden van de maximumsnelheid, vijf voor het niet dragen van de autogordel, één voor het niet dragen van de helm en één voor het niet tonen van het rijbewijs. Er zijn bij deze controles ruim 200 blaastesten afgenomen. Twee bestuurders bleken te veel gedronken te hebben. Een 21-jarige beginnend bestuurder uit Lunteren had een alcoholgehalte van 330 µg/l (0,76 promille). Voor een beginnend bestuurder is maximaal 0,2 promille is toegestaan. Deze betrokkene kreeg een rijverbod van vier uur en een procesverbaal. Een 52-jarige inwoner uit Lunteren had een alcoholgehalte van 325 µg/l (0,75 promille). Hij kreeg een rijverbod van twee uur en een procesverbaal.

Het Verkeershandhavingsteam van de regiopolitie Gelderland-Midden kondigt een aantal van haar controles vooraf aan op de website www.verkeershandhaving.nl. Ook verkeerscontroles van de andere politiekorpsen staan op deze website.

voor nadere informatie:
Judith Peters-Nillesen
communicatie Verkeershandhaving
politie Gelderland-Midden
026 400 2421