Unicef



Bill & Melinda Gates Foundation geeft 3 miljoen dollar aan malariacampagne

05 januari 2007, New York - Tijdens een evenement van de Amerikaanse National Basketball Association (NBA) is bekendgemaakt dat de Bill & Melinda Gates Foundation 3 miljoen dollar geeft aan de campagne 'Nothing but Nets'. Deze campagne is gericht op het bestrijden van malaria in Afrika.

De NBA is mede-oprichter van 'Nothing but Nets'. Het geld van de Gates Foundation zal gebruikt worden voor het aanschaffen en distribueren van met insecticide behandelde muskietennetten. Dit gebeurt via het Measles Initiative, een partnerschap van het Amerikaanse Rode Kruis, de United Nations Foundation, de Amerikaanse Centers for Disease Control and Prevention, de Wereldgezondheidsorganisatie en Unicef.

Vaccinatiecampagnes
De muskietennetten, die bescherming moeten bieden tegen malariamuggen, worden uitgedeeld tijdens nationale vaccinatiecampagnes tegen mazelen en polio. Met deze campagnes kunnen binnen enkele dagen of weken miljoenen kinderen en gezinnen bereikt worden.

"De kracht van een partnerschap" Ann M. Veneman, directeur van Unicef Internationaal, was ook aanwezig op het NBA-evenement. "Wat we vandaag zien, is de kracht van een partnerschap. Unicef werkt, samen met de andere partners van Measles Initiative, aan de verspreiding van muskietennetten in Afrika. 'Nothing but Nets' zorgt voor de aanschaf van de netten en onze netwerken ter plaatse leveren ze daarna af bij de mensen die ze nodig hebben", aldus mevrouw Veneman.

Dodelijk
Malaria is in de industrielanden grotendeels uitgeroeid. Jaarlijks worden echter nog steeds tussen de 350 en 500 miljoen mensen geïnfecteerd, vooral in Afrika. Elk jaar sterven meer dan een miljoen van deze mensen aan de ziekte. De meeste slachtoffers zijn kinderen onder de vijf jaar.