Gemeente Spijkenisse


Openbaar Primair Onderwijs Spijkenisse per 1 januari op eigen benen !!!

05 januari 2007

schoolbord

Op 1 januari 2007 maakt het Openbaar Onderwijs in Spijkenisse geen deel meer uit van de gemeente Spijkenisse. Net als de gemeentelijke reiniging en de scholen van het Openbaar Voortgezet Onderwijs in deze gemeente worden ook de openbare basisscholen per 1 januari 2007 overgedragen aan een nieuw bestuur van een zelfstandige stichting. Het bestuur van de stichting bestaat uit een vijftal kundige bestuursleden, die via de gemeenteraad van Spijkenisse zijn aangesteld. De dagelijkse leiding van de organisatie met ruim 300 personeelsleden ligt in de handen van de algemene directie.

De eerste dag na de kerstvakantie, maandag 8 januari 2007, verloopt meteen ook anders dan gebruikelijk. De leerlingen hebben een dagje langer kerstvakantie en alle leerkrachten nemen gedurende de ochtend op verschillende locaties,( o.a. bij Centrum van de Kunsten, Life style Center M.Point, basisscholen De Meander, Annie M.G. Schmidt, De Piramide Schenkel, De Krullevaar) deel aan de meest uiteen lopende workshops. Van Dans en drama, Streetdance, Action painting, e.d. via onderwijskundige onderwerpen tot workshops rondom het "praten met kinderen", het "Advies- en Meldpunt Kindermishandeling", maar ook het werken met een digitaal schoolbord of met projectkisten.

's Middags op 8 januari zal om 13.00 uur in het theater De Stoep de nieuwe stichting in het bijzijn van alle personeelsleden een naam (met logo) en een gezicht krijgen. Naast de kennismaking met het nieuwe bestuur zal ook de wethouder - als "oude baas" van het openbaar basisonderwijs - samen met de kersverse voorzitter van het bestuur de nieuwe naam (en logo) van de stichting onthullen.

Meer informatie volgt in de eerste week van januari 2007 of kijk op www.opos.nl