AEGON

Pensioenfonds KPN vernieuwt contract met TKP Pensioen

Het pensioenfonds van KPN heeft een nieuw contract gesloten met TKP Pensioen. Het nieuwe contract, dat in de plaats komt van het huidige, heeft een looptijd van zes jaar, dus tot 2013. De dienstverlening van TKP Pensioen, een totaalpakket van pensioenadministratie, fiduciair management en bestuursadvisering en -ondersteuning, blijft gelijk aan hetgeen in het oude contract werd bepaald. TKP Pensioen voert voor KPN twee pensioenregelingen uit, met in totaal ruim 50.000 deelnemers. De beleggingsactiviteiten behelzen ruim 4,5 miljard euro.

Rudi Nieuwenhoven, voorzitter van de Stichting Pensioenfonds KPN, geeft aan dat de hoge uitvoeringskwaliteit die TKP Pensioen biedt beslissend is geweest bij het opstellen van het nieuwe contract. Nieuwenhoven wijst daarbij op de klanttevredenheidsonderzoeken die al jaren een stijgende mate van tevredenheid aantonen onder zowel deelnemers als bestuursleden. Ook de aanvullende bestuursadvisering en âondersteuning, zoals onlangs bij het IFRS-dossier, wordt door het pensioenfondsbestuur al jaren als bijzonder professioneel ervaren, zo laat Nieuwenhoven weten.

Hans Hokke tot 1 januari 2007 algemeen directeur van TKP Pensioen, toonde zich voor zijn vertrek bijzonder verheugd over de contractvernieuwing: âIk beschouw het feit dat KPN een jaar voor afloop van het huidige contract een nieuw langlopend contract met ons wil sluiten als een zeer groot compliment aan iedere TKP-medewerker. Door een consistente en uitstekende dienstverlening hebben wij dit met elkaar bereikt. We kennen daarmee ook de uitdaging voor de komende jaren: zo doorgaan en waar mogelijk onze dienstverlening nog verder verbeteren.â

TKP Pensioen B.V., een 100% dochter van AEGON Nederland N.V.*) opereert op de pensioenmarkt als uitvoerder van pensioenregelingen voor pensioenfondsen en biedt diensten aan op het terrein van pensioenadministratie, vermogensbeheer en de advisering van de besturen van pensioenfondsen. De in Groningen gevestigde uitvoeringsorganisatie voert pensioenregelingen uit van o.a. KPN, Postkantoren-Bruna, SNT, TNT, UWV, Wegener en General Electric, met in totaal ca. 230.000 deelnemers. Tevens wordt voor een aantal van deze klanten het vermogen van in totaal ca. 9,7 miljard euro in een multi-managerstijl beheerd.

05-01-2007