Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave vrijdag 5 januari

* MAN VAN AUTO BEROOFD
De recherche van het district Zuid heeft een onderzoek ingesteld naar een beroving van een auto op de Dorpsweg. Omstreeks elf uur moest het slachtoffer, een 25-jarige Rotterdammer, onder bedreiging van een vuurwapen, zijn auto afstaan aan een groep personen. Met de auto, een Mitsubishi Colt, gingen de daders er vandoor.


* VERDACHTE AANGEHOUDEN NA AANTREFFEN VUURWAPEN

VLAARDINGEN - Politiepersoneel van het district Waterweg-Noord stelde donderdagavond, op grond van de Wet Wapens en Munitie, een onderzoek in een woning aan de Klaproosstraat in. In de woning werd een vuurwapen aangetroffen. De 41-jarige bewoner werd direct aangehouden. Hij is meegenomen naar het politiebureau en in verzekering gesteld.


* MAN SCHIET OP VROUW
RIDDERKERK - Politiepersoneel van district Feijenoord-Ridderster stelt een nader onderzoek in naar een schietpartij die donderdagavond plaatsvond in de Burgemeester van der Wayfortstraat. Rond half zes loste de man, in het portiek van de woning, diverse schoten op een 28-jarige Ridderkerkse. Hierbij raakte niemand gewond. De man fietste daarna in onbekende richting weg. Gewaarschuwd politiepersoneel stelde direct een onderzoek in de omgeving in, helaas zonder resultaat. Relationele problemen zijn vermoedelijk de aanleiding voor dit schietincident. Een nader onderzoek naar de verdachte is ingesteld.


* DODE EN GEWONDE NA SCHIETPARTIJ
Politiepersoneel van district Feijenoord-Ridderster stelt een nader onderzoek in naar een schietincident op de Veerlaan. Rond vier uur werd ter hoogte van de kruising Veerlaan / Sumatraweg een zwaar gewonde man aangetroffen. De man bleek een schotwond te hebben. Hij werd overgebracht naar het Erasmus MC, waar hij in de loop van de ochtend aan zijn verwondingen overleed. Tijdens het onderzoek bleek dat een vermoedelijk tweede slachtoffer, eveneens met een schotwond, in de loop van de nacht was opgenomen in het Ikaziaziekenhuis. In verband met het onderzoek werd 'de Kaap' tot in de loop van de ochtend afgesloten. Een voertuig dat vermoedelijk betrokken was bij dit incident werd op de Leeuwensteinstraat aangetroffen nadat het betrokken was bij een doorrijden na aanrijding.