IDEAL spel haalt ruimschoots mijlpaal miljoen


AMSTERDAM, 20070105 -- Het internetspel "1 minuut gratis shoppen" van iDEAL is in de speelperiode september - december 2006 ruim een miljoen keer gespeeld (1.103.451 maal ). Gemiddeld speelden de bezoekers van de website het spel vier keer. Daardoor is iDEAL onder de aandacht gebracht van een kwart miljoen unieke bezoekers (275.797). De naamsbekendheid van het product is hierdoor fors toegenomen.

Wie in de speelperiode online aankopen betaalde met iDEAL maakte automatisch kans op 1 minuut gratis shoppen. Elke maand werd uit alle iDEAL-gebruikers een winnaar geloot die het winkelspel echt kon spelen en alle artikelen ook daadwerkelijk thuisbezorgd kreeg.

Het hoogste bedrag aan artikelen tot nu toe werd in oktober bij elkaar gewinkeld en bedroeg 5.002 euro.
Deze speler gaat zes keer op reis want hij winkelde onder andere vier vliegtickets, een treinreis en een verblijf in een vakantiehuisje bij elkaar. De winaars van november en december moeten hun spel nog spelen.

Met iDEAL kunnen nu al zes miljoen Nederlanders veilig, makkelijk en snel betalen via het vertrouwde internetbankierprogramma van hun eigen bank. De Nederlanders verrichtten in 2006 ruim vier miljoen transacties met iDEAL. Hiermee heeft iDEAL binnen ??n jaar een marktaandeel van circa 20% van de betalingen van alle internet-aankopen bereikt.

De consument ervaart iDEAL als veilig en betrouwbaar, omdat de internetbetalingen verlopen via de eigen bank. Ook vindt men betalen met iDEAL makkelijk en snel want voor leveranciers is de transactie met iDEAL een gegarandeerde betaling waardoor ze direct kunnen leveren.

Op dit moment accepteren ruim drieduizend webwinkels iDEAL. Zo is het mogelijk om de aanschaf van kleding, boeken, reizen en electronica te betalen met iDEAL. Ook verzekeringen, tickets en donaties aan goede doelen kunnen via iDEAL betaald worden.