AutoRai

SEAT op twee wielen aan de start van Dakar 2007

(12/27/2006)
SEAT zal tijdens de 2007-editie van de avontuurlijke Dakar-rally voor een verrassing zorgen door niet op vier, maar op twee wielen aan de start te verschijnen. Dankzij de steun van zijn collega-dealers en SEAT-importeur Pon Car gaat de Nederlandse SEAT-dealer Bram van Dorp op 6 januari in Lissabon van start in de legendarische woestijn-rally. Onlangs presenteerde Van Dorp zijn KTM motorfiets met startnummer 139 tijdens de officieuze Dakar-proloog op het Eurocircuit in Valkenswaard.

De SEAT-dealer uit Nieuw-Beijerland heeft al behoorlijk wat ervaring opgedaan in diverse woestijn-rallyâs, waaronder in Marokko en Dubai, maar deelname aan Dakar betekent voor hem het verwezenlijken van een jongensdroom. Gemakkelijk zal Bram van Dorp het tijdens zijn eerste Dakar echter niet krijgen, want hij gaat de rally zonder ondersteuningsteam van start. âMet de KTM 660 heb ik een uiterst betrouwbare motor waar eigenlijk nauwelijks iets aan stuk gaat,â verklaart Van Dorp. âDaarnaast vertrouw ik het niemand toe om aan mijn motorfiets te sleutelen, dat doe ik liever zelf. Bovendien ga ik op safe rijden. Het is mijn eerste Dakar en die wil ik finishen, zonder onnodige risicoâs te nemen.â

Om zijn droom te kunnen verwezenlijken wendde Van Dorp zich voor ondersteuning tot SEAT-importeur Pon Car en zijn collega-dealers. âDe importeur toonde zich direct positief over het project, waarvoor ik hen erg dankbaar ben,â aldus Van Dorp. Daarnaast bedacht hij een ludieke actie om ook zijn collega SEAT-dealers bij het Dakar-avontuur te betrekken. Van Dorp nodigde tien directie-vrouwen uit de dealerorganisatie van SEAT uit om te poseren voor een speciale kalender, die vervolgens binnen de organisatie van het Spaanse merk verkocht werd. De opbrengst stelde Van Dorp in staat om het benodigde budget bij elkaar te krijgen om aan de 2007-editie van Dakar te kunnen deelnemen.

Internationale aandacht
Recentelijk presenteerde Bram van Dorp zijn SEAT-bestickerde motorfiets in Valkenswaard, tijdens de Dakar-proloog op het Eurocircuit. âHet is echt ongelooflijk hoeveel publiciteit en aandacht er in ons land, maar ook internationaal aan het rallyevenement wordt besteed,â verklaart Van Dorp. âIk ben dan wellicht maar een klein eenmansteam, maar mijn eigen website wordt echt heel veel bezocht, door belangstellenden van over de hele wereld.â Via de website, www.dakardream.nl zijn de belevenissen van Bram van Dorp vanaf 6 januari ook real time te volgen door middel van een speciale link, waarmee de prestaties van Bram van minuut tot minuut worden belicht.

Voor SEAT, dat met de Ibiza en Leon zeer actief is op de Nederlandse en internationale circuits, betekent de deelname aan Dakar op twee wielen een primeur. âNormaliter focussen wij ons alleen op vier wielen, maar wij hebben onze medewerking aan het Dakar-avontuur van Bram graag toegezegd,â licht Xeno Grimmelt, directeur van SEAT-importeur Pon Car, toe. âDe media-aandacht voor deze legendarische rally in ons land is bijzonder groot en wij verwachten dan ook de nodige TV-exposure om het sportieve karaker van ons merk nog meer te belichten. Wij wensen Bram heel veel succes en plezier toe bij het realiseren van zijn droom!â

CV Bram van Dorp

- 12 jaar motorcross ervaring.

- 1999 7-daagse rally raid Turkije

- 2000 7-daagse rally raid Frankrijk

- 2000 t/m 2003 Nederlands Kampioenschap Enduro
- 2001 6-daagse rally raid Spanje

- 2002 7-daagse rally raid Marokko (ruim 3.500 kilometer off road)
- 2003 Wereldkampioenschap Rally van Dubai met 16e plaats
- 2004 8-daagse rally raid Marokko (ruim 3.000 kilometer off road)
- 2005 8-daagse rally raid Marokko (ruim 3.500 kilometer off road)