Politie Midden- en West Brabant

Weekendpersberichten district Oosterhout 6 & 7 januari

OOSTERHOUT NB, 7 januari 2007

Inwoner Veen (34) aangehouden voor verboden wapenbezit

VEEN: De politie heeft vrijdagmiddag rond 17.00 uur een 34-jarige inwoner van Veen aangehouden. Bij de politie was informatie binnengekomen dat de man in zijn woning een hennepkwekerij zou hebben. daar bleek geen sprake van, maar wel waren er diverse verboden wapens (onder meer drie werpsterren, vier messen en twee nep-vuurwapens) in de woning aanwezig. Ook werden een paar gram amfetamine en 30 gram hennepafval aangetroffen. De man is in verzekering gesteld; de politie stelt een onderzoek in.

Aanhouding na huiselijk geweld

HANK: Een 36-jarige man uit Hank is vrijdagavond kort na 19.00 uur aangehouden door de politie op een camping aan de Kurenpolderweg. Hij mishandelde zijn ex-vrouw toen zij hun dochter niet wilde meegeven aan de man. Er is nog geen omgangsregeling. De vrouw waarschuwde de politie die de man meenam naar het bureau. De inwoner van Hank is zaterdagmiddag in vrijheid gesteld.

Automobilist uit Andel blijkt hardleers

ALMKERK: Een 31-jarige automobilist uit Andel bleek zaterdagmorgen hardleers. De man werd rond 01.30 uur door agenten aangehouden op de Voorstraat en bleek onder invloed. Uit de ademanalyse kwam vervolgens een uitslag van 360 ug/l, terwijl 220 ug/l de maximale toegestane hoeveelheid is. De man kreeg een rijverbod van drie uur. Later in de nacht troffen agenten de man opnieuw rijdend in de auto aan, terwijl het rijverbod nog van kracht was. Daarop werd Andelnaar voor de tweede keer aangehouden. Dat gebeurde rond 04.30 uur aan de Dirk van Clevestraat. Na verhoor kon hij weer gaan; tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Kaatsheuvelnaar (18) rijdt dronken en zonder rijbewijs tegen boom

KAATSHEUVEL: Een 18-jarige man uit Kaatsheuvel is zaterdagmorgen rond 03.45 uur aangehouden wegens rijden onder invloed. Hij reed op de Peperstraat tegen een boom en een geparkeerde auto aan en agenten lieten hem blazen. Hij scoorde625 ug/l. Uit verhoor bleek dat de Kaatsheuvelnaar de auto van zijn ouders had meegenomen zonder hun toestemming. Daarbij kwam dat de man ook geen rijbewijs heeft. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

LOON OP ZAND: In de Kerkstraat is zondagmorgen rond 01.00 uur een 22-jarige automobilist uit Udenhout aangehouden. Hij was met zijn auto tegen een stoeprand aangereden waardoor de rechtervoorvelg kapot was gegaan. Agenten lieten hem blazen, met 375 ug/l als uitslag. Hij kreeg een rijverbod van 5 uur en mocht zijn rijbewijs overhandigen. De Udenhouter is een beginnende bestuurder (korter dan vijf jaar in het bezit van een rijbewijs). Als die categorie automobilisten een alcoholademgehaalde van meer dan 350 ug/l heeft, wordt het rijbewijs ingenomen. Voor reguliere bestuurders ligt die grens op 570 ug/l. De Udenhouter is na verhoor heengezonden; hij kan nog een proces-verbaal tegemoet zien.

WASPIK: Kort na 03.00 uur zondagmorgen is een 20-jarige automobilist uit Waspik aangehouden. Hij was eerder die nacht op het Dorpsplein tegen een lantaarnpaal gereden met de auto van zijn moeder zonder dat zij daarvoor toestemming had gegeven. Hij blies 775 ug/l; dat leverde een rijverbod van 10 uur op. Ook mocht de man zijn rijbewijs overhandigen. Hij is na verhoor heengezonden; tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

RIJEN: Een 21-jarige inwoner van Rijen is zondagmorgen rond 11.20 uur aangehouden. Hij reed op de Monseigeneur Nolensstraat tegen een verkeerszuil, maar reed door. Agenten lieten hem vervolgens blazen, wat tot 625 ug/l leidde. De man kreeg een rijverbod van 9 uur en mocht bovendien zijn rijbewijs inleveren. Na verhoor is hij is vrijheid gesteld; de Rijenaar mag een proces-verbaal verwachten.

Waalwijker maakt amok na belediging agent

WAALWIJK: De politie heeft zaterdagmorgen rond 04.45 uur een 36-jarige man uit Waalwijk aangehouden op de Doctor Ringersstraat. Een surveillerende agent zagen de man lopen waarna die zijn middelvinger opstak. De agent keerde zijn auto en sprak de Waalwijker op zijn gedrag aan. De man herhaalde het gebaar en beledigde de politieman ook verbaal. De Waalwijker kon geen legitimatie overleggen en werkte totaal niet mee. Daarop besloot de agent de man aan te houden, waarna een worsteling ontstond waarbij over en weer klappen vielen. De agent was genoodzaakt peperspray te gebruiken tegen de verdachte. Toegesnelde agenten hielpen mee de man onder controle te krijgen. De Waalwijker liep een hoofdwond op die in het cellencomplex door een dokter is gehecht. Zaterdagmiddag kon hij weer gaan; proces-verbaal volgt.

Moeder en dochter in Waalwijk aangehouden voor mishandeling

WAALWIJK: Een moeder (39) en dochter (17) uit Waalwijk zijn vrijdagmiddag rond 15.30 uur aangehouden op verdenking van mishandeling van een 37-jarige plaatsgenote. De moeder en dochter kwamen naar de Erve, waarna een conflict ontstond en er klappen vielen. Ook werd de auto van het slachtoffer beschadigd. Eerder die dag had de 37-jarige Waalwijkse de dochter gezien en die tijdens het voorbijgaan aangekeken. Dat vertelde de dochter thuis. De moeder en dochter mochten mee naar het bureau. Na verhoor zijn ze in vrijheid gesteld; tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt. Het drietal leeft al langer in onmin met elkaar.

Flinke buit bij woninginbraak Hooge Zwaluwe

HOOGE ZWALUWE: Bij een inbraak in een woning aan de Kerkdijk zijn vrijdagavond veel kostbare spullen gestolen. De bewoners kwamen rond 23.00 uur thuis en ontdekten de inbraak. De dieven kwamen de woning binnen door een keukenraam te forceren. Er werden onder meer een postzegelverzameling, audio-apparatuur en sieraden buitgemaakt. Ook een 70 kilo zware kluis met een geldbedrag is door de inbrekers meegenomen. De politie stelt een onderzoek in.

Winkeldievegge aangehouden

OOSTERHOUT: Een 55-jarige vrouw uit Oosterhout is zaterdagmiddag rond 13.00 aangehouden in een winkel aan de Arendstraat. Zij wilde enkele ringen meenemen zonder te betalen, maar personeel had haar door. Na verhoor is de vrouw heengezonden; tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt. De vrouw zegt dat ze de ringen alleen maar wilde passen; zij wilde de aangeboden transactie dan ook niet betalen.

Inwoner Raamsdonkveer beledigt agenten

RAAMSDONKVEER: Een 25-jarige man uit Raamsdonkveer is zondagmorgen rond 01.00 uur aangehouden op de Keizersdijk. Hij stond buiten voor een horecazaak en vond het nodig passerende agenten homos te noemen. Na verhoor kon de man, die overigens ontkent, weer vertrekken; hij krijgt een proces-verbaal wegens belediging.

Drie aanhoudingen na ruzie

OOSTERHOUT: De politie heeft zondagmorgen rond 02.00 uur op de Markt drie personen aangehouden na de mishandeling van een 21-jarige vrouw uit Dordrecht. Het betreft twee mannen (27 en 32 jaar) uit Oosterhout en een 25-jarige vrouw uit Oosterhout. De 21-jarige Dordrechtse was met een groep vriendinnen op stap en kreeg mot met de 25-jarige Oosterhoutse die haar op enig moment krabde, trapte en sloeg. Het slachtoffer besloot daarop samen met haar vriendinnen te vertrekken en sprak agenten aan die in het uitgaansgebied surveilleerden. Die besloten de 25-jarige Oosterhoutse aan te houden. De twee mannen, haar 32-jarige vriend en haar 27-jarige broer, probeerde haar aanhouding te voorkomen, zodat zij ook gearresteerd werden.

Aanhouding huiselijk geweld

RAAMSDONKVEER: Een 41-jarige inwoner van Raamsdonkveer is zondagmiddag rond 12.30 uur aangehouden wegens mishandeling. De politie kreeg een melding van een vrouw die verklaarde dat ze haar door haar ex-partner was geslagen op haar hoofd en rug. Agenten konden de man vervolgens aanhouden; hij gaf toe de vrouw geslagen te hebben. Hij is meegenomen naar het bureau.

Auteur: Andre van den Hul