Politie Gelderland-Midden

Arnhemmers en Velpenaar verdacht van inbraak

Publicatiedatum: 7-1-2007 13:54:55

Arnhem - Drie Arnhemmers (14, 15 en 19 jaar oud) en een 16-jarige Velpenaar zijn vrijdagavond aangehouden. Zij worden er van verdacht te hebben ingebroken in een kantine in de wijk Elderveld. Daarbij werden zij overlopen. De getuige nam contact op met de politie en kon signalementen doorgeven en aangeven in welke richting het kwartet was vertrokken. Die avond hebben agenten elders in de wijk vier jongens gesproken. Die jongens voldeden aan de doorgegeven signalementen. Hierop is de politie naar de woningen van de jongens gegaan en hebben hen daar aangehouden; de Velpenaar zat bij één van de Arnhemmers thuis. In de woningen werden de vier aangehouden. Zij hebben een bekennende verklaring afgelegd.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Verdachten van winkeldiefstal aangehouden

Publicatiedatum: 7-1-2007 13:54:38

Arnhem - Een 45-jarige Arnhemmer is zaterdagmorgen aangehouden in een winkel aan de Hanzestraat in Arnhem. Hij wordt er van verdacht daar een fles wijn te hebben weggenomen. Winkelpersoneel hield de man aan en droeg hem over aan de politie.
Een 53-jarige Arnhemmer liep zaterdagmiddag tegen de lamp in een winkel aan het Elderveldplein. Hij wordt er van verdacht twee flessen sherry te hebben weggenomen. Ook hier hield winkelpersoneel de verdachte aan.
In een winkel aan de Ketelstraat werd een 14-jarige Arnhemmer zaterdagmiddag aangehouden. Hij wordt verdacht van de diefstal van een paar schoenen. Bij zijn aanhouding door winkelpersoneel, zou hij zich agressief hebben gedragen.
Een 60-jarige Nijmegenaar werd zaterdagmiddag aangehouden op het Grote Oord. Hij wordt er van verdacht daar uit een winkel twee boeken te hebben meegenomen zonder deze af te rekenen. De diefstal werd opgemerkt en winkelpersoneel en een omstander hebben de verdachte achtervolgd. Zij verloren hem echter uit het oog, maar enkele minuten later stond de Nijmegenaar weer voor de winkel. De omstander was toen nog in de winkel en zag de man staan. Hij twijfelde geen moment en rende naar de verdachte. Hij wist hem aan te houden en over te dragen aan het winkelpersoneel, die de verdachte op haar beurt overdroeg aan de politie.
Een 59-jarige Arnhemmer werd zaterdagmiddag aangehouden bij een winkel aan de Hanzestraat. Ook hij wordt verdacht van winkeldiefstal. Hij zou geprobeerd hebben bestek te stelen.
In een winkel aan het Elderveldplein werd vrijdagmiddag een 55-jarige Arnhemmer door winkelpersoneel aangehouden. Hij wordt verdacht van de diefstal van drie keukenmessen.
Een 38-jarige Arnhemmer wordt er van verdacht vrijdagmiddag kleding te hebben ontvreemd uit een winkel aan de Klarendalseweg. Hij werd in de winkel aangehouden.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Schade bij ongeval op A348

Publicatiedatum: 7-1-2007 13:47:05

Rheden - Bij een ongeval - vrijdagavond op de A348 nabij Rheden - zijn twee autos beschadigd geraakt. Die avond reed tegen 18.30 uur een 40-jarige automobilist uit Grave over de A348, komende uit de richting van Arnhem. Voor hem reed een 58-jarige Oosterbeekse automobilist. Door nog onbekende oorzaak botste de auto uit Garve tegen de achterzijde van de Oosterbeekse wagen. Beide voertuigen raakten rondom beschadigd en de man uit Oosterbeek zou gewond zijn geraakt aan het hoofd. De Verkeersongevallendienst heeft het ongeval in onderzoek. Vanwege het ongeval is de rechterzijde van de A348 tijdelijk afgesloten geweest.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Glazenwasser gewond na val

Publicatiedatum: 7-1-2007 13:45:13

Doesburg - Een Arnhemse glazenwasser is zaterdagmorgen gewond geraakt nadat hij enkele meters naar beneden was gevallen. De man was met een collega aan het werk aan de Oranjesingel in Doesburg. Plotseling gleed de trap onder zijn voeten vandaan. Zijn collega heeft hem gevonden en de gevallen man zou enkele minuten niet aanspreekbaar zijn geweest. De brandweer is met een hoogwerker ter plaatse gekomen en heeft de Arnhemmer veilig naar beneden geholpen. Eenmaal op de grond is de glazenwasser meteen voor medische controle en behandeling overgebracht naar het ziekenhuis.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Arnhemmers verdacht van mishandeling

Publicatiedatum: 7-1-2007 13:44:53

Arnhem - Een 20-jarige Arnhemmer is zondagochtend (rond 05.15 uur) aangehouden op de Varkensmarkt in Arnhem. Hij wordt er van verdacht daar een 18-jarige inwoner van Heveadorp te hebben geslagen. Agenten spraken het slachtoffer en die vertelde dat hij in het gezicht was geslagen door een voor hem onbekende man. Op dat moment kwam een man langs lopen. De agenten werden er op gewezen dat dit de persoon was die had geslagen. Hierop hielden de agenten de Arnhemmer aan. Het is nog onbekend waarom de Arnhemmer de mishandeling pleegde. Op de Korenstraat in Arnhem werd diezelfde ochtend (rond 04.15 uur) een 22-jarige Duivenaar aangehouden. Hij zou zonder duidelijke aanleiding een 32-jarige Dierenaar in het gezicht hebben geslagen. De twee zouden elkaar niet kennen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Automobilist rolt helling af

Publicatiedatum: 7-1-2007 13:44:34

Arnhem - Een 82-jarige automobilist uit Oosterbeek heeft vrijdagmiddag een ongeluk gehad in Arnhem. De man reed over de Amsterdamseweg, komende uit de richting van de Koningsweg. De rechterwielen kwamen eerst in de goot en vervolgens in de berm terecht. De bestuurder zou hebben gecorrigeerd, wat niet lukte. De wagen kwam in de rechterberm, draaide om zijn as en kwam met de linkerzijde tegen een boom aan. Vervolgens draaide het voertuig weer. De berm loopt af, richting het fietspad. De auto rolde rechts deze helling af en kwam op de kop tot stilstand. Voor zover bekend is er enkel sprake van materiële schade. De wagen zou total loss zijn.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Fietsster gewond na val

Publicatiedatum: 7-1-2007 13:44:16

Arnhem - Een 45-jarige Arnhemse moest vrijdagmiddag voor medische controle en behandeling naar het Rijnstate ziekenhuis in haar woonplaats. De vrouw fietste die middag over de Dr. Schaepmanlaan en had niet voortdurend haar fiets onder controle. Op een gegeven moment kwam de vrouw ten val en kwam met haar gezicht op de straat terecht.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Verkeerscontroles in Doesburg, Dieren en Arnhem
Publicatiedatum: 7-1-2007 13:43:56

Het Verkeershandhavingsteam (VHT) heeft dit weekeinde het verkeer gecontroleerd in Doesburg, Dieren en Arnhem.
Zaterdag tussen 20.30 uur en 21.45 uur waren leden van het VHT te vinden langs de Didamseweg in Doesburg. In totaal 102 personen werden gecontroleerd op het gebruik van alcohol. Van dit aantal bleek één bestuurder onder invloed te verkeren.
In Dieren werd tussen zaterdag 23.15 uur en zondag 00.30 uur gecontroleerd op de Kanaalweg. Het VHT liet 76 bestuurders blazen; één van hen bleek onder invloed te verkeren.
Op de Apeldoornseweg in Arnhem werd zondag van 01.15 uur tot 03.15 uur het verkeer gecontroleerd. Dit keer bleek dat drie personen (van de 101 gecontroleerden) onder invloed achter het stuur plaats hadden genomen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Gestolen auto weer terug

Publicatiedatum: 7-1-2007 13:43:02

Arnhem - De zaterdag gestolen auto van een 47-jarige Arnhemmer werd diezelfde dag teruggevonden. De wagen werd s morgens gestolen vanaf het Jansplein in Arnhem, waar het geparkeerd stond. De gedupeerde Arnhemmer zag nog een persoon in zijn wagen wegrijden. Diezelfde morgen werd de auto door de politie van Maarssen (bij Utrecht) aangetroffen bij een pompstation. De man die bij de wagen was - een 34-jarige inwoner van Didam - werd aangehouden.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---