Ingezonden persbericht


Persbericht

Mobiele apparatuur zwakste schakel bedrijfsbeveiliging

Negen op de tien organisaties verzuimt data op handhelds te versleutelen

11 januari 2006 - 90 procent van de organisaties in Nederland laat na data op handheld-apparatuur van medewerkers gedegen te beveiligen. Desalniettemin geeft 40 procent van hen aan, mobiel werken voor een kwart of meer van zijn personeel te ondersteunen. Dit blijkt uit onderzoek uitgevoerd door SafeNet, wereldwijd marktleider in informatiebeveiliging.

Tijdens de InfoSecurity-beurs van november 2006 ondervroeg SafeNet 381 IT- en securitymanagers naar de manier waarop zij data op mobiele apparatuur van medewerkers beveiligen. De data op laptops wordt door 35 procent van hen versleuteld terwijl dit bij informatie op USB-sticks in 21 procent van de gevallen gebeurt. 90 procent van de ondervraagden gaf aan de gegevens op handheld apparatuur als PDA's en Blackberries niet te versleutelen.

Dit is een opvallende constatering, omdat thuiswerken en het gebruik van mobiele werkplekken steeds vaker voorkomen bij organisaties. Bedrijven blijken de benodigde mobiele hardware die voor deze manier van werken nodig is vaak niet voldoende te beveiligen, terwijl de versleuteling van informatie op mobiele apparatuur even belangrijk aan het worden is als de beveiliging van het netwerk zelf.

"Veel organisaties werken toe naar potentieel desastreuze blunders op het gebied van IT-beveiliging", concludeert Gary Clark, Vice President EMEA bij SafeNet. "Mobiele encryptie zou daarom als een belangrijk onderdeel van het IT-beleid van bedrijven moeten worden gezien, in plaats van een optioneel extraatje of luxegoed."

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over SafeNet
SafeNet is wereldwijd marktleider op het gebied van informatiebeveiliging. Met meer dan twintig jaar ervaring levert het bedrijf volledige beveiliging door zijn encriptietechnologie te gebruiken voor het beschermen van communicatie-uitingen, intellectueel eigendom en digitale identiteiten. Daarbij biedt SafeNet een volledig spectrum van producten, zoals hardware, software en chips. Cisco Systems, Bank of America, Adobe, Samsung en Texas Instruments zijn een aantal van de vele klanten die hun beveiligingsvraagstukken aan SafeNet toevertrouwen. Voor meer informatie; zie www.safenet-inc.com.

De mededelingen die in dit bericht naar voren komen, die geen historische feiten bevatten, zijn op de toekomst gerichte uitspraken. Dergelijke uitspraken staan omschreven in sectie 27A van de Securities Act uit 1933 en sectie 21E van de Securities Exchange Act uit 1934. Deze uitspraken kunnen veranderlijkheden bevatten, waardoor resultaten wezenlijk af kunnen wijken van de resultaten die benoemd of geïmpliceerd worden in op de toekomst gerichte uitspraken.

Belangrijke factoren die daadwerkelijke resultaten kunnen laten afwijken, zijn opgenomen maar niet beperkt tot die factoren die staan beschreven in SafeNet's periodieke rapporten en registrations statements, zoals deze staan geregistreerd bij de Securities and Exchange Commission. Het bedrijf ziet zichzelf niet genoodzaakt informatie omtrent zijn verwachtingen te vernieuwen.

SafeNet is een geristreerd handelsmerk van SafeNet, Inc. Alle andere genoemde handelsmerken zijn eigendom van hun respectievelijke eigenaren.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jurriaan de Reu van LEWIS Global Public Relations Tel.: +31 (0)40 235 46 00
E-mail: jurriaandr@lewispr.com
Internet: http//www.lewispr.nl

LEWIS - Global Public Relations

Hoevenweg 29
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com