Presentatie nieuwe toeristische gids 'Ontdek Flevoland'

De nieuwe toeristische Gids `Ontdek Flevoland' is op de Vakantiebeurs gepresenteerd aan gedeputeerde Andries Greiner (recreatie en toerisme). De Vakantiebeurs is dinsdag van start gegaan met een `vakdag', waarbij touroperators en professionals hebben kennisgemaakt met Flevoland als vrijetijdsbestemming. Greiner: "Nergens in Nederland groeit de toeristische sector zo snel als bij ons en we mogen trots zijn over het feit dat Flevoland zich hier weer zo eensgezind en positief presenteert."

Behalve de gids ontving Greiner de nieuwe museumfolder van de stichting De Gouden Cirkel en het boekje `75 jaar IJsselmeer'. Ook kreeg Greiner de resultaten van een in 2006 gehouden
watersportonderzoek, waarin ondermeer staat te lezen dat Flevoland van de watersporters met het hoge rapportcijfer van 7,4 wordt gewaardeerd.

Flevoland staat nog tot en met 14 januari op de Vakantiebeurs in de Jaarbeurs in Utrecht. Het Flevoland-paviljoen is te vinden in hal 12 als onderdeel van `Beleef Nederland'. Het nummer van de
Flevoland-stand is B 098.

De Vakantiebeurs is dagelijks geopend van 10.00-18.00 uur en vrijdag tot 22.00 uur.

De vertegenwoordiging van Flevoland op de Vakantiebeurs is mogelijk geworden door een samenwerking van de provincie Flevoland met de VVV's, de gemeenten Almere, Lelystad, Zeewolde, Dronten,
Noordoostpolder en Urk en De Gouden Cirkel. Ook het toeristisch recreatief bedrijfsleven van Flevoland participeert. Er zijn veel leuke dingen te doen en dagelijks is er om 16:00 uur een prijsvraag met aantrekkelijke prijzen, zoals een Walibi familieseasonpas 2007 voor 4 personen of een overnachting met ontbijt voor 2 personen in Hotel Mercure in Lelystad.

De rijkdom van Flevoland komt elk jaar beter over het voetlicht; een greep uit het aanbod:


- Flevoland is groen en waterrijk (geschikt voor waterrecreatie) en ligt op maar een half uur van Amsterdam.


- de stranden en bossen langs de Flevoboulevard zijn ideaal voor vakantie of een dagje uit.


- Flevoland kent de tot de verbeelding sprekende attracties Walibi World, het luchtvaartthemapark Aviodrome en de Bataviawerf en voor outlet-shopping is er Bataviastad.


- liefhebbers van bijzondere watervogels kunnen hun hart ophalen in de Oostvaardersplassen.


- het beleven van de geschiedenis van Flevoland kan in het Nieuw Land Erfgoedcentrum in Lelystad.


- de vroegere eilanden Schokland en Urk, de futuristische architectuur in het stadshart van Almere.


- internationaal bekende landschapskunstmonumenten zoals het Observatorium Robert Morris in Lelystad en de Groene Kathedraal in Almere.


- de bloeiende velden met tulpen, gladiolen en lelies in het voorjaar in de Noordoostpolder.