Ingezonden persbericht


LaCie introduceert optimaal beveiligde d2 SAFE-harddrive


· Extra beveiliging door biometrie, AES-hardwarecodering en kettingslot
· Veilig beheer van gegevenstoegang

· Drievoudige interface voor Windows/Mac

Amsterdam, 11 januari 2007 - LaCie introduceert de LaCie d2 SAFE, een biometrische opslagoplossing met extra beveiliging en een drievoudige interface. De harddrive heeft een biometrische sensor, werkt met 128-bits AES-technologie voor hardwarecodering en is voorzien van een kettingslotpoort voor maximale beveiliging tegen ongeautoriseerd gebruik. Het apparaat heeft een betrouwbaar d2-ontwerp en is vervaardigd uit een aluminiumlegering. Gebruikers profiteren van drie interfaces - FireWire 800/400 en USB 2.0 - voor universele toegang tot Windows of Mac OS. De LaCie d2 SAFE-harddrive biedt een capaciteit van 500GB.

"LaCie is toonaangevend in de ontwikkeling van veilige opslagapparaten met ingebouwd biometrisch toegangsbeheer voor particulieren en bedrijven", aldus Ward Bauwens, Area Manager Benelux van LaCie. "De d2 SAFE is een uitstekende aanvulling op ons aanbod. Door het hoge beveiligingsniveau is het apparaat bij uitstek geschikt voor bedrijven en overheidsinstellingen. Met geavanceerde opties voor gegevenscodering zijn gegevens onder alle omstandigheden beveiligd. Muzikanten, ontwerpers of andere creatieve gebruikers weten precies wie hun projecten zien en wanneer."

Door de 128-bits AES-technologie voor hardwarecodering realiseren gebruikers van de LaCie d2 SAFE een zeer hoog niveau van gegevensbeveiliging. Bestanden worden automatisch gecodeerd op de harddrive zonder dat dit ten koste gaat van de prestaties van FireWire 800/400 of USB 2.0. Daarnaast biedt de harddrive ultraveilige controle over gegevenstoegang via de herkenning van vingerafdrukken. Het apparaat registreert maximaal tien vingerafdrukken (van vijf gebruikers met minimum twee afdrukken elk). Hier zijn individuele toegangsrechten aan te koppelen, zoals volledige toegang tot de drive (lezen/schrijven) of alleen lezen. Eenmaal geregistreerd is een streep met de vinger voldoende om de drive te vergrendelen of te ontgrendelen als gebruikers hun bureau bijvoorbeeld verlaten voor een vergadering.

De LaCie d2 SAFE-harddrive is rechtop te plaatsen om ruimte te besparen. Daarnaast kunnen gebruikers verschillende drives horizontaal op elkaar stapelen. Door de veilige kettingslotpoort is de harddrive stevig aan een bureau te bevestigen om diefstal te voorkomen. De ketting is los verkrijgbaar. Een schakelaar met drie instellingen maakt aangepast stroombeheer mogelijk.

Beschikbaarheid
De LaCie d2 SAFE-harddrive 500GB is per direct verkrijgbaar via de website van LaCie. Later deze maand is het apparaat ook beschikbaar via het gespecialiseerde LaCie-dealernetwerk. De drives worden geleverd met alle kabels die nodig zijn voor direct gebruik en 1-Klik Backup Software voor Windows/Mac. De LaCie d2 SAFE-harddrive kost ¤ 319,00 incl. B.T.W.