Gemeente Lingewaard


Dierenambulance Arnhem rijdt door Lingewaard

Dierenambulance Arnhem en omstreken verzorgt voortaan het gehele gebied van de gemeente Lingewaard. Het college heeft met de organisatie afspraken gemaakt voor het ophalen van dieren en opvang in dierenasiel de Dierenbrogh in Velp.

Tot aan het einde van vorig jaar werden zwerfdieren, gewonde en dode dieren opgehaald door ambulances van de afdeling Midden Betuwe vo or het grondgebied van de voormalige gemeenten Bemmel en Gendt. De afdeling Arnhem en omstreken ging met een ambulance de straat op voor de voormalige gemeente Huissen. Het college wilde liever één organisatie voor de gehele gemeente.

Beide afdelingen hebben op verzoek van de verantwoordelijke wethouder Joke van Roosmalen een aanbieding gedaan. Dierenambulance Arnhem bleek de gunstigste aanbeding te hebben. Daarnaast heeft deze afdeling het voordeel dat de dierenambulance en het asiel op één locatie gevestigd zijn. Plus dat vanaf 1 januari de dierenambulance en dierenasiel één organisatie is geworden.

Ondanks dat de ritten vanuit Dodewaard naar onze gemeente, volgens afdeling Midden Betuwe, financieel gezien niet interessant zijn, heeft de Dierenbescherming Midden Betuwe in hun begroting wel rekening gehouden met een bijdrage van onze gemeente. Om enigszins tegemoet te komen aan de ontstane inkomstenderving heeft het college een eenmalige subsidie verstrekt van 1.000 euro.

Contact

De dierenambulance is 24 uur per bereikbaar. Het alarmnummer is 026 3649111. 's Nachts hoort u welk mobiele nummer u kunt bellen bij spoedgevallen.

Postadres : Dierenambulance Arnhem e.o. Larensteinselaan 32, 6882 CZ Velp.

website

Bericht geplaatst op 11 januari 2007