Hoogleraar bedreigd in 'Deventer moordzaak'


Na een optreden in Netwerk voelt professor Martin-Jan van Mourik zich bedreigd. Haatdragende e-mails "uit het kamp van Maurice de Hond " bestoken de Nijmeegse hoogleraar notarieel recht

UTRECHT, 20070111 -- Prof. van Mourik plaatste in een Netwerk-uitzending op 13 november vraagtekens en trof enkele in zijn ogen dubieuze feiten aan - waaronder een aantal geldtransacties - die volgens Van Mourik aan Louwes een motief kunnen verschaffen. Sindsien wordt hij bestookt met 'hatemail' en heeft Maurice de Hond van het bestuur van de universiteit opheldering geëist over professor Mouriks analyse en optreden.

Het College van Bestuur voelt zich niet aangesproken, terwijl Van Mourik zelf er niet over peinst om te reageren. Zo ontvangt Van Mourik -over wie op De Honds website de nodige dingen staanvermeld- persoonlijk aan hem gerichte hatemail. `Die kan ik beter niet aan mijn vrouw kan laten lezen. De toon van sommige mails is bedreigend', zegt Van Mourik op Voxlog. De hoogleraar onderneemt verder geen stappen tegen De Hond. `Ik ben niet bang uitgevallen, maar hier valt niet tegen te vechten,' vertelt hij het Nijmegse blog Voxlog.





ScienceGuide