Politie Groningen

Vrijdag 12 januari 2007

Provincie Groningen, 12-01-2007

Groningen: vrouw gewond door aanrijding

Een 79-jarige vrouw uit Groningen is donderdagmorgen op het Damsterdiep gewond geraakt. Zij stak met haar fiets aan de hand ineens de weg over. Een 26-jarige automobiliste uit Groningen zag haar over het hoofd en reed haar aan. De vrouw raakte gewond aan haar gezicht en werd naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Groningen: inbraak in elektronicazaak

Bij een inbraak in een elektronicazaak in de Oude Ebbingestraat zijn woensdagnacht omstreeks 02.50 uur een aantal laptops gestolen. Vermoedelijk is de dader/daders het pand binnengekomen via de achterzijde van het pand. De politie stelt een onderzoek in.

Groningen: vrouw steelt fiets

Een 36-jarige vrouw uit Groningen is donderdagmiddag aangehouden voor diefstal van een fiets. Een agent zag de actie vanuit het politiebureau. Buiten heeft hij haar aangesproken en aangehouden. Ze kon wel een fiets gebruiken, volgens eigen verklaring. Ze bekende de diefstal en na verhoor mocht ze het bureau weer verlaten. De fiets is teruggezet, met een verzoek tot aangifte. Tegen de vrouw wordt proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: Leeksters op strooptocht

Twee mannen uit Leek zijn donderdagmiddag aangehouden voor diefstal. Agenten kregen een melding van een winkeldiefstal bij een doe-het-zelfzaak aan de Friesestraatweg. Het personeel betrapte twee mannen en ging er achteraan. Een van de twee heren verloor zijn beide schoenen en kon door het personeel in de kraag gevat worden. Die werd overgedragen aan agenten en ingesloten voor onderzoek. De ander wist in eerste instantie te ontkomen. Zijn identiteit werd achterhaald en hij meldde zich korte tijd later bij het politiebureau. Ook hij werd ingesloten voor nader onderzoek. Zijn auto stond nog geparkeerd aan de Friesestraatweg. Hierin lagen meerdere gestolen goederen. De auto werd meegenomen en de politie stelt een nader onderzoek in.

Groningen: fietsenheler de cel in

Een 22-jarige Stadjer is donderdagavond op de Turfsingel aangehouden voor heling. Agenten zagen hem door het rode licht fietsen. Bij staandehouding gaf hij aan geen identiteitsbewijs bij zich te hebben. De fiets waarop hij fietste leek ook te zijn gestolen. Hij verklaarde de fiets op straat te hebben gekocht. Hij werd aangehouden. Op het bureau bleek dat hij nog twintig dagen de cel in moest. Hij werd ingesloten voor justitie. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: mannen stelen cv-ketel

Twee Stadjers (41 en 27 jaar) zijn donderdagavond aangehouden voor diefstal van een cv-ketel uit een renovatiewoning aan de Voermanstraat. De politie kreeg hiervan een melding en de daders waren naar een woning gegaan in Paddepoel. Bij de renovatiewoning was een ruit ingeslagen. Toen agenten binnenkwamen hoorden ze het water al stromen en zagen dat de cv-ketel ontbrak. Ze zijn naar de woning van een van de verdachten gegaan. In de woning troffen ze de twee verdachten en de cv-ketel vonden ze in de schuur. De twee heren werden aangehouden. Een 16-jarig meisje bemoeide zich met de aanhouding en beledigde de agenten. Ook zij mocht mee naar het bureau. De twee heren werden ingesloten voor nader onderzoek en het meisje werd na verhoor aan haar moeder overgedragen. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: opstootje leidt tot aanhouding

De politie kreeg donderdagnacht een melding van een ruzie in de Papengang. Ter plaatse zagen agenten twee mannen weglopen. Een van hen, een 22-jarige Stadjer, had een bebloed gezicht. Toen agenten hem aanspraken, was hij hier kennelijk niet van gediend. Hij haalde uit, maar dat bleef bij een poging. Hij werd vervolgens aangehouden. Agenten werden in de Papengang nog aangesproken door een 23-jarige Stadjer. Ook hij had een bebloed gezicht. Hij was met een fles op zijn hoofd geslagen en een klap in zijn gezicht gehad. De politie stelt een nader onderzoek in.

Groningen: brommerdief aangehouden

De politie heeft donderdagavond op de Rodeweg een 31-jarige bromfietser uit Groningen aangehouden. Tijdens een verlichtingscontole reed hij zonder verlichting voorbij. Dit leverde in eerste instantie een staandehouding op. Hij had geen identiteitsbewijs bij zich en werd aangehouden. Er bleek veel mis te zijn met de brommer. De kentekenplaat was op de kop gemonteerd, hij droeg geen helm, had geen bromfietscertificaat en hij kon niet zeggen van wie de bromfiets was. Al snel verklaarde hij dat hij de brommer had gestolen uit het Noorderplantsoen. Hij deed afstand van de bromfiets en kreeg vijf bekeuringen mee.

Groningen: mannen aangehouden voor belediging

Twee mannen zijn donderdagnacht aangehouden voor belediging. Een 26-jarige Assenaar beledigde agenten op luide toon. Hij werd direct aangehouden. Zijn vriend, een 27-jarige Stadjer, was het niet eens met de aanhouding en bemoeide zich ermee. Ook hij beledigde de agenten en ging hetzelfde traject in als zijn vriend. Na verhoor mochten ze het bureau weer verlaten en de politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: verkeerscontroles

De politie heeft donderdag op meerdere locaties in Groningen het verkeer gecontroleerd. Op de kruising van de Hereweg met de oprit naar de Weg der Verenigde Naties werd op het rijden door het rode licht gecontroleerd. Hierbij werden 90 automobilisten en 32 fietsers gecontroleerd. Vijf fietsers negeerden het rode licht en kregen een bon. Donderdagavond werd op de Korreweg, het Boterdiep, de Nieuwe Ebbingestraat en de Beren een verlichtingscontrole gehouden. Hierbij werden 89 bekeuringen uitgedeeld aan fietsers die zonder licht fietsten. Op het Damsterdiep, de Paterswoldseweg, de Hereweg en de Beneluxweg werden automobilisten gecontroleerd op het gebruik van alcohol. In totaal werden 580 blaastesten afgenomen. Zeven personen werden aangehouden en kregen een bekeuring. Op het bureau bleek dat zij tussen 0,15 en 0,55 promille alcohol in hun bloed hadden.

Grijpskerk: vrouw gewond bij aanrijding

Een 34-jarige automobiliste uit Bergum is donderdagmorgen gewond geraakt bij een verkeersongeval in Grijpskerk. De vrouw reed in de richting van Groningen toen zij op de kruising N355-N388 geen voorrang kreeg van een 45-jarige automobilist uit Lauwerzijl. Deze kwam uit de richting van Gaarkeuken. De Friezin is met nekletsel naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Uithuizen: bestuurder 45 km-auto gewond

Een 65-jarige bestuurder uit Uithuizen is donderdagmiddag gewond geraakt bij een verkeersongeval op de overgang Ommelandenweg met de N363 nabij zijn woonplaats. De man reed in een 45 km/u-auto en gaf geen voorrang aan een 36-jarige plaatsgenoot die met een bedrijfsauto over de N363 reed. De 65-jarige man is voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Stadskanaal: politievoertuig betrokken bij aanrijding

De 25-jarige bestuurster van een politievoertuig is donderdagmiddag gewond geraakt bij een ongeval in Stadskanaal. De vrouw uit Vries reed samen met een collega op de Aziëlaan, toen ze moest remmen voor een voor haar rijdende vrachtwagen. Vermoedelijk zag de vrouw de bedrijfsauto van een 42-jarige bestuurder uit Nijverdal te laat en reed er achterop. De vrouw is met borst- en ademhalingsklachten naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Oosternieland: gevaarlijke inhaalactie

De politie heeft donderdagmiddag een 44-jarige automobilist uit Lochum bekeurd voor een gevaarlijke inhaalactie. De man reed op de N46 nabij Oosternieland toen hij in een onoverzichtelijke bocht een personenauto en een vrachtwagen inhaalde. Doordat in de bocht een weg over de N46 zit, kon tegemoetkomend verkeer niet worden gezien. Toen de politie de man langs de kant zette, gaf de man direct toe dat zijn inhaalactie niet doordacht was. Met een bekeuring kon hij zijn weg vervolgen.

Delfzijl: drie autos bij kop-staartbotsing

De politie is donderdagmiddag ter plaatse geweest bij een kop-staartbotsing op de N991 in Delfzijl. Bij de botsing waren drie autos betrokken. Een 23-jarige automobiliste van de laatste auto uit Bellingwolde, raakte bij de botsing gewond aan haar been. Zij is voor controle naar een ziekenhuis gebracht.

Veendam/Stadskanaal/Hoogezand: alcoholcontrole

De politie heeft donderdagmiddag en avond meerdere alcoholcontroles uitgevoerd. Bij een alcoholcontrole op de Onstwedderweg en de Atlantislaan in Stadskanaal zijn 330 bestuurders gecontroleerd. Twee personen bleken een te hoog alcoholpromillage in het bloed te hebben. Een van deze personen, een 46-jarige man uit Sappemeer, had 0,9 promille in zijn bloed. Hij bleek nog vier dagen gevangenisstraf uit te moeten zitten. De man is ingesloten.

Bij een alcoholcontrole op de Buinerweg in Stadskanaal werden 180 bestuurders gecontroleerd. Geen van de bestuurders bleek te hebben gedronken. De politie heeft bij een alcoholcontrole op de Egypteneinde en het Beneden Oosterdiep in Veendam 418 blaastesten uitgevoerd. Geen van de bestuurders bleek onder invloed van alcohol achter het stuur te zitten. In de Kerkstraat in Hoogezand is een 51-jarige automobiliste uit diezelfde plaats gecontroleerd op alcohol. Uit de blaastest bleek dat zijn 1 promille alcohol in haar bloed had. Ze kreeg een rijverbod van vier uur opgelegd. De politie maakt proces-verbaal op tegen de vrouw.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft donderdag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Farmsum, Hogelandsterweg: aantal geregistreerde voertuigen: 390, aantal overtredingen: 40, hoogst gemeten snelheid: 81 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Farmsum, Nieuwstad: aantal geregistreerde voertuigen: 150, aantal overtredingen: 3, hoogst gemeten snelheid: 62 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Veendam, Egypteneinde: aantal geregistreerde voertuigen: 345, aantal overtredingen: 43, hoogst gemeten snelheid: 78 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Sappemeer, De Vosholen: aantal geregistreerde voertuigen: 413, aantal overtredingen: 62, hoogst gemeten snelheid: 78 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Harkstede, Hoofdweg: aantal geregistreerde voertuigen: 496, aantal overtredingen: 47, hoogst gemeten snelheid: 73 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Wildervank, KJ de Vriezestraat: aantal geregistreerde voertuigen: 300, aantal overtredingen: 60, hoogst gemeten snelheid: 87 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Kropswolde, Woldweg: aantal geregistreerde voertuigen: 527, aantal overtredingen: 115, hoogst gemeten snelheid: 89 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.