Politie Gelderland-Zuid


Man verdacht van inbraak aangehouden


Nijmegen, 12-01-2007 * In de nacht van donderdag op vrijdag kreeg de politie een melding dat werd ingebroken in een bedrijfspand in de wijk Meijhorst in Nijmegen. Een getuige had een harde klap gehoord en zag vervolgens dat twee mannen er vandoor gingen met iets dat op een computer leek. De getuige gaf een signalement van de mannen.


Onmiddellijk werd door meerdere politie-eenheden naar deze mannen uitgekeken. Op de 10e straat Lankforst zagen ze een bromfiets met twee mannen die aan het signalement voldeden. De bestuurder van de bromfiets keerde direct om toen hij de politieauto zag. Hij reed daarna een voetpad in dat na ongeveer 100 meter is afgesloten door een hek. De agenten wisten de bromfiets net voor het hek klem te rijden. De bestuurder en de bijrijder sprongen over het hek, direct gevolgd door de agenten.
Het lukte om één van de mannen vast te grijpen waarbij de verdachte zich heftig verzette tegen zijn aanhouding. De tweede verdachte zag kans om er vandoor te gaan. De aangehouden verdachte, een 31-jarige Nijmegenaar, is ingesloten op het politiebureau. Hij is inmiddels in verzekering gesteld.


De ontvreemde computer, die overigens een kassa bleek te zijn is teruggevonden in de bosjes langs de Van Apelterenweg.


De bromfiets waar de verdachten op reden bleek overigens in de nacht van 30 op 31 december gestolen te zijn uit een kelderbox in de wijk Aldenhof.