Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (12/01/07)

OOSTERHOUT NB, 12 januari 2007

Gewond na aanrijding

WAGENBERG: In de Brandestraat ontstond vrijdagochtend 12 januari rond 08.00 uur een aanrijding tussen een tractor en een personenauto. De bestuurder van de personenauto, een 19-jarige man uit Made, reed door nog onbekende oorzaak met zijn auto achterop de tractor, bestuurd door een 28-jarige man uit Wagenberg.
Beide voertuigen raakten door de aanrijding zwaar beschadigd. Ook raakten beide bestuurders gewond. De automobilist is met een hersenschudding ter observatie opgenomen in een ziekenhuis. De andere man mocht het ziekenhuis, nadat hij behandeld was aan een hoofdwond, weer verlaten.
Verkeersongevalanalisten van de politie die hebben ter plaatse een onderzoek ingesteld en proberen aan de hand van sporen de precieze toedracht van de aanrijding te achterhalen.

s-GRAVENMOER: Vrijdagochtend 12 januari rond 08.15 uur raakte een 32-jarige man uit Waspik in de Wielstraat gewond na een aanrijding. De man had zijn auto aan de kant gezet, omdat zijn lading aan het schuiven was. Nadat hij alles goed had gelegd en weer wilde instappen, werd hij aangereden door een passerende auto. De bestuurder van deze auto reed vervolgens door in de richting van Waspik.
De gewonde man is per ambulance met letsel aan zijn ribben en been naar een ziekenhuis in Tilburg gebracht.

Auto weg na woninginbraak

RAAMSDONKSVEER: Vrijdag 12 januari is tussen 00.10 uur en 07.00 uur ingebroken in de woning in de Gerrit Achterbergstraat. Het slot van de achterdeur bleek vernield te zijn om de woning te kunnen binnendringen. Vervolgens werden de autosleutels gestolen, waarna ook de auto, die naast het huis geparkeerd stond, werd buitgemaakt. Het gaat om een zwarte Volvo V50 voorzien van het kenteken 38-RT-SR. De politie stelt een onderzoek in en heeft de auto internationaal als gestolen gesignaleerd.

Bedrijfsinbraken

DONGEN: Tussen donderdag 11 januari 19.00 uur en vrijdag 12 januari
01.00 uur is ingebroken in een bedrijf in de Metaalstraat. Hoe de inbreker(s)n precies is binnengekomen, wordt nog onderzocht. Bij de inbraak zijn diverse computers buit gemaakt.

OOSTERHOUT: Tussen donderdag 11 januari 18.15 uur en vrijdag 12 januari 07.40 uur is ingebroken in een horecagelegenheid in winkelcentrum Arendshof.
De toegangsdeur van het winkelcentrum bleek geforceerd te zijn. Daarna werd een ruit van de toegangsdeur van de horecagelegenheid verwijderd om binnen te kunnen komen. Uit de zaak werd een geldwisselautomaat weggenomen. Ook bleek het geld uit de lades van de gokkasten te zijn gestolen.

OOSTERHOUT: Door een ruit in te gooien heeft een nog onbekende man donderdag 11 januari rond 20.50 uur ingebroken in een bedrijfspand aan de Beneluxweg. Hij maakte vervolgens twee flatscreen computerschermen buit.

OOSTERHOUT: Een beveiligingsmedewerker heeft donderdag 11 januari rond 18.00 uur twee inbrekers overlopen. De man wilde een bedrijf aan het Wilhelminakanaal-Noord afsluiten. Toen hij het alarm activeerde, ging het echter meteen af. Kort daarna ging er vanuit het bedrijf een raam open en vluchtten er twee mannen naar buiten. Mogelijk wilden zij zich laten insluiten, om daarna hun slag te kunnen slaan. De twee wisten in een donkerkleurige auto, groot model, te ontkomen. Ze hebben niks weggenomen.

Auteur: Leonie van Ooijen