Gemeente Amsterdam


Amsterdam verheugd over komst Akzo Nobel

De gemeente Amsterdam is zeer verheugd dat Akzo Nobel gekozen heeft voor de vestiging van het corporate hoofdkantoor aan de Amsterdamse Zuidas tegenover het World Trade Center.

De komst van dit internationale hoofdkantoor bewijst opnieuw dat Zuidas gezien kan worden als het internationale zakencentrum van Nederland. Ook wordt hierdoor de economische basis van Zuidas verbreed. De komst van Akzo Nobel is ook een sterk signaal dat, naast internationaal georiënteerde financiële en economische dienstverlening, steeds meer andere sectoren Amsterdam Zuidas als vestigingslocatie kiezen. De internationale aantrekkingskracht van Amsterdam Zuidas wordt steeds groter. Uit verhuurcijfers van afgelopen jaar blijkt dat er een recordaantal van 100.000 m² kantoorruimte is verhuurd, waarvan 50% aan buitenlandse ondernemingen.

Job Cohen, burgemeester van Amsterdam: "Akzo Nobel is één van de grootste ondernemingen in Nederland. Met hun komst verstevigt Zuidas haar positie als internationale toplocatie." Maarten van Poelgeest, wethouder Ruimtelijke Ordening en Grondzaken: "Akzo Nobel heeft een mooi moment gekozen voor haar verhuizing. We hebben samen met het Rijk net een belangrijke stap genomen door de Zuidasonderneming op te richten. Daarmee is de aanleg van het dok heel dichtbij gekomen. Ik ben dan ook opgetogen over het vertrouwen dat Akzo Nobel heeft in de ontwikkeling van Zuidas".

Eind vorig jaar is de Zuidasonderneming opgericht. Deze onderneming, een publiek- private samenwerking, gaat het zogenaamde dokmodel uitvoeren. Hierbij wordt alle infrastructuur tussen de RAI en het Olympisch Stadion ondergronds gebracht. Op het dok komt zo extra ruimte vrij voor stedelijke ontwikkeling.

De Amsterdamse Zuidas wordt ontwikkeld tot een levendig stedelijk centrum. Het project zal naast kantoren in het topsegment ook ongeveer 9000 woningen bevatten. Daarnaast komen er parken, sportfaciliteiten en voorzieningen als winkels, scholen en kinderopvang. Door de nabijheid van Schiphol en de directe aansluitingen op trams, metro's, treinen en de hogesnelheidslijn is Zuidas de best ontsloten zakenlocatie van Europa.