Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Zaterdag 13 en zondag 14 januari 2007

Ronkende motoren en snorrende brommers op Autotronbeurs

ROSMALEN -'Wat rijd jij tegenwoordig?' 'Een Batavus Whippet uit 1963. Was een opknappertje. 'k Heb er wel een tijdje naar moeten zoeken.' 'En jij?' 'Oh, ik heb net een puntgave Flandria Record uit 1968 gekocht. Een blauwe.' Dit gesprekje kan maar op één plaats zijn gevoerd: de Internationale Oldtimerbeurs voor Motoren en Bromfietsen in Autotron Rosmalen. De eerst volgende editie wordt gehouden op zaterdag 13 en zondag 14 januari 2007.

Het rijden op een oldtimer motor, brommer en tegenwoordig ook scooter is hot. De handige sleutelaar kan voor nog redelijke prijzen aan onderdelen komen en de wat minder technisch begaafde liefhebber hoeft geen tweede hypotheek af te sluiten om een mooi gerestaureerd exemplaar te kunnen rijden. Voor de een is het een kick om een half gesloopt barrel weer aan de praat te krijgen, voor de ander is het het gevoel van vrijheid en de nostalgische herinnering die het bezit van een oldtimer tweewieler zo aantrekkelijk maakt. De Oldtimerbeurs voor Motoren en Bromfietsen in januari is voor beide categorieën meer dan een bezoek waard.

De handel is straks in Autotron weer ruim vertegenwoordigd. Onafzienbare meters onderdelenstands vullen het Expodome tot in elke hoek. Particulieren en handelaren hebben ook ingeschreven op de beursonderdelen documentatie en miniaturen. Tot in het kleinste detail gerestaureerde motoren, brommers, scooters staan strak in het gelid op een nieuwe eigenaar te wachten. Daarnaast zorgt de beursorganisatie voor veel 'randvertier'. De Wonderworld of Airbrush is daar een goed voorbeeld van. Het is voor de tweede keer dat deze grote jaarlijkse internationale manifestatie Autotron als locatie kiest. Vijfenveertig nationale en internationale airbrush-kunstenaars verzorgen doorlopende demonstraties. Daarbij zijn het niet alleen tweewielers in alle soorten en maten die van een unieke afbeelding worden voorzien, ook car-art, portrait-art en body-paint maken onderdeel uit van de show. Een aanrader!

Motor- en brommerclubs strijken twee dagen in de Spykerhal op Autotron neer met de meest in het oog springende, oudste, uniekste et cetera modellen van het merk dat vertegenwoordigd wordt. Merkenclubs is gevraagd een presentatie te verzorgen rond het thema 'land van herkomst'. Voor de mooiste presentaties zijn aardige geldprijzen beschikbaar gesteld.

De Internationale Oldtimerbeurs voor Motoren en Bromfietsen is zaterdag 13 en zondag 14 januari 2007 geopend van 10.00 tot 17.00 uur. De toegangsprijs bedraagt 9 euro. Kinderen tot 15 jaar hebben gratis toegang. Autotron is gelegen aan de A 59 afrit 50 's-Hertogenbosch Nijmegen.