Ingezonden persbericht


PERSBERICHT- 7 november 2006

Samen voor de Koning - Jongerengebedsdag 2007

Driebergen - Samen voor de Koning, dat is het thema van de komende Jongerengebedsdag op zaterdag 13 januari 2007. Op tientallen plaatsen in Nederland zullen jongeren samenkomen om een avond God te aanbidden en voorbede te doen. Deze Jongerengebedsdag is een onderdeel van de Nationale Gebedsdag, die georganiseerd wordt door de Evangelische Alliantie. Verschillende jongerenorganisaties nemen deel aan dit project: de HGJB, Operatie Mobilisatie, Youth for Christ, Str8! en PerspectieF.

In principe kan er in elke plaats één jongerenbijeenkomst georganiseerd worden. Ook jij wordt met jouw jeugdgroep of gebedsgroep uitgenodigd hiertoe zelf initiatief te nemen. De invulling van de gebedsavond is vrij. Het thema, datum en aanvangstijd (19.30 uur) en het interkerkelijke karakter staan vast. Meer informatie over aanmelden en een draaiboek, zijn te vinden op www.jongerengebedsdag.nl.

Het thema 'Samen voor de Koning' wil zeggen dat we samen voor Jezus verschijnen, hoe verschillend we ook zijn of wat onze kerkelijke achtergrond ook is. Samen zoeken we in gebed het aangezicht van onze Koning met het oog op onze kerken en gemeenten, onze omgeving, Nederland, Israel en de wereld. We komen ook samen als jongeren die voor Koning Jezus willen leven. Niet alleen deze dag, maar heel het jaar door. En samen belijden we op deze dag Jezus als de enige Koning van hemel en aarde en bidden dat elke knie zich voor Hem zal buigen.

Op www.jongerengebedsdag.nl verschijnt een overzicht van alle plaatsen en locaties. Kom naar de Jongerengebedsdag en neem je vrienden mee!

EINDE PERSBERICHT www.ea.nl

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Mirella Rosenboom-Deen, tel. 0343-513693 of mirella@ea.nl (t/m 10 november met Bert Roor, bert@ea.nl) .


---- --
PERSBERICHT- 7 november 2006

Nationale Gebedsdag breidt uit naar negen steden

Driebergen - Op zaterdag 13 januari 2007 vindt de Nationale Gebedsdag plaats. Ieder jaar vormt de Nationale Gebedsdag weer een indrukwekkende manifestatie van geestelijke eenheid. Een dag van eenparig gebed voor Nederland en de wereld. In de week hieraan voorafgaand hebben vele landgenoten hun focus al gericht op Koning Jezus die voor de mensheid gekomen is. Op de Nationale Gebedsdag wordt met het thema 'Samen voor de Koning' vervolg gegeven aan het thema van de Week van Gebed 'De Koning komt!'. Ongeacht kerkelijke achtergrond, worden christenen opgeroepen zich te verenigen in gebed voor politiek en samenleving, voor de kerk, Israël en de wereld.

Bekende sprekers zullen het thema inleiden vanuit de Bijbel. Het aanbidden van God en de voorbede staan centraal. Naast gebed is er ruimte voor samenzang. De Nationale Gebedsdag is een initiatief van de Evangelische Alliantie en wordt ondersteund door tien christelijke organisaties. Regionale werkgroepen waarin verschillende kerken en gebedsgroepen vertegenwoordigd zijn, nemen de praktische organisatie voor hun rekening en zorgen voor de invulling van het programma. Waren er dit jaar nog zes steden die een bijeenkomst organiseerden, in 2007 zal in negen steden in Nederland de Week van Gebed afgesloten worden met de Nationale Gebedsdag. Naast Apeldoorn, Groningen, Haarlem, Leeuwarden, Leiden en Zwolle, doen dit jaar ook Eindhoven, Limburg en Twente (Delden) mee. Daardoor zijn nu ook het zuiden en oosten van het land bij de gebedsdag betrokken.

De bijeenkomsten hebben een regionaal karakter. In de meeste plaatsen duurt de dag van 10.30-16.00 uur. Alle christenen zijn welkom, ook zij die niet aan de gebedsweek hebben deelgenomen. De toegang is gratis. Om de kosten te dekken, wordt er een collecte gehouden. Op de meeste locaties is gelijktijdig een kindergebedsdag voor kinderen van 6-12 jaar. Door middel van flyers en posters zullen de regionale werkgroepen bekendheid geven aan de bijeenkomsten. Informatie over deelnemende steden, locaties en het programma is te vinden op www.nationalegebedsdag.nl. Wie niet beschikt over internet, kan het overzicht gratis opvragen bij de Evangelische Alliantie die de gebedsdag coördineert. Per telefoon op (0343) 513693 of via email info@ea.nl.

EINDE PERSBERICHT www.ea.nl

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Bert Roor, coördinator gebed, tel. 0343-513693 of bert@ea.nl.

Bijlage 1: Comité van Aanbeveling Nationale Gebedsdag

De Nationale Gebedsdag wordt gezamenlijk gedragen door tien organisaties en gecoördineerd door de Evangelische Alliantie.

Hans Pruis - Agapè
André Rouvoet - ChristenUnie
Arnold van Heusden - Evangelische Alliantie
Ds. Hans Eschbach - Evangelisch Werkverband
Helma Rem - Evangelische Zendingsalliantie
Romkje Fountain - Jeugd met een Opdracht
Ds. Gijs Lammerts van Buren - Near East Ministry
Tjalling Schotanus - Open Doors
Wim Goudzwaard - Operatie Mobilisatie
Joop Gankema - Opwekking
Marnix Neijmeijer - Tear


---- -- GEZOCHT:
BIDDERS M/V
13/01/07

Samen voor de Koning Coördinatie:
JONGERENGEBEDSDAG
WWW.JONGERENGEBEDSDAG.NL


---- --

---- --

---- --