Ingezonden persbericht


PERSBERICHT- 11 december 2006

Speciale dovenbijeenkomst tijdens Nationale Gebedsdag

Driebergen - De Nationale Gebedsdag op zaterdag 13 januari 2007 wordt uitgebreid met een speciale gebedsdag voor doven in Veenendaal. Voor zover bekend is het de eerste keer dat er een landelijke interkerkelijke gebedsbijeenkomst voor doven wordt belegd. De bijeenkomst is een initiatief van Stichting Christian Deaf Fellowship Nederland in samenwerking met de Evangelische Alliantie, de organisator van de Nationale Gebedsdag.

Eigen taal
In de afgelopen jaren is geprobeerd om doven een plek te geven in de bijeenkomsten van de gebedsdag. Uit reacties die bij Deaf Christian Fellowship binnen kwamen bleek dat er ondanks tolkvoorziening in verschillende steden toch behoefte was aan een eigen bijeenkomst. De ervaring leert dat doven samen beter zichzelf kunnen zijn en dat zij zich verbonden voelen door dezelfde taal en cultuur. Bij gebed speelt dit een belangrijke rol. Volgens het bestuur van de christelijke dovenorganisatie hebben doven een sterk verlangen om samen God te aanbidden en te bidden voor mensen in hun omgeving en in Nederland.

Interkerkelijk
Deaf Christian Fellowship is een interkerkelijke organisatie die zich inzet om doven te onderwijzen en te bemoedigen in het christelijke geloof. Daarbij worden ook contacten gelegd met niet-christenen die bijvoorbeeld een Alpha-cursus kunnen volgen. Voorafgaand aan de gebedsdag wil de stichting proberen contact te leggen met andere christelijke dovenorganisaties om ook hen uit te nodigen. Belangstellenden vinden het contactadres op de website www.nationalegebedsdag.nl . De bijeenkomst zal plaatsvinden in het gebouw van Evangeliegemeente De Regenboog in Veenendaal. Het thema 'Samen voor de Koning', het programmaboekje en de gebedsonderwerpen komen overeen met de andere negen steden van de Nationale Gebedsdag. De gebedsdag wordt in januari voor de 26e keer georganiseerd.

EINDE PERSBERICHT www.ea.nl

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Bert Roor, projectleider Nationale Gebedsdag, tel. 0343-513693 / 06-40319859 of bert@ea.nl of per mail met Corina Burggraaf, bestuurslid van Deaf Christian Fellwoship Nederland, info@dcf-nl.nl


---- --