Chronisch zieken en Gehandicapten Raad Nederland

Uitnodiging symposium 'Arbeidsparticipatie' en nieuwjaarsreceptie CG-Raad
---

De Chronisch zieken en Gehandicapten Raad Nederland (CG-Raad) nodigt u van harte uit om aanwezig te zijn op de nieuwjaarsreceptie en bij het symposium Arbeidsparticipatie

Datum: zaterdag 13 januari 2007, s middags
Locatie: Congrescentrum Papendal, Papendallaan 3, 6816 VD Arnhem

Het symposium

De arbeidsmarkt wordt krapper en de grenzen gaan verder open. Een fors potentieel aan arbeidskracht blijft echter onbenut. Onderzoeken wijzen steeds weer uit dat de deelname aan het arbeidsproces door mensen met een handicap of chronische ziekte terugloopt. De geringe arbeidsdeelname door deze groepen kan gezien worden als één van de voornaamste hindernissen op de weg naar volwaardig burgerschap. En als een ongewenste splijtzwam in de samenleving. Dit probleem raakt ons allen.
Reden voor de CG-Raad om een symposium Arbeidsparticipatie te organiseren.

Vooraanstaande sprekers uit vakbonden, werkgeverskringen, de politiek en van het betrokken ministerie laten hun licht schijnen over deze kwestie. Als het gaat om arbeidsparticipatie is het voor de CG-Raad nu of nooit. Juist in de periode vlak na de verkiezingen, met nieuwe Kamerleden en nieuwe beleidsvoornemens. Wat is het gouden idee:

Overeenkomsten met werkgevers, de overheid als voorbeeldfunctie, uitbreiding van de no-riskregeling voor werkgevers, recht op reïntegratievoorzieningen, toetsing van anti-discriminatiewetgeving door de Arbeidsinspectie, betere beeldvorming van werknemers met een handicap of chronische ziekte, een uitzendformule of al deze zaken samen?

Deze en andere vragen komen op het symposium aan de orde. De CG-Raad luidt hiermee het jaar op inspirerende wijze in.

De nieuwjaarsreceptie

Na het symposium volgt de nieuwjaarsreceptie. Hier kunt u in informele sfeer verder praten of het gesprek aangaan met de vele relaties van de CG-Raad. U ontmoet hier mensen van lidorganisaties, bondgenoten, de politiek, brancheorganisaties, beroepsgroepen en adviesorganen. De nieuwjaarsreceptie biedt tevens kansen om nieuwe mensen te ontmoeten en uw netwerk uit te breiden.
Wij zien uw komst graag tegemoet. Noteert u de datum 13 januari 2007 vast in uw agenda! Een officiële uitnodiging met aanmeldingskaart ontvangt u binnenkort.

(Geplaatst: 14 december 2006)

---