Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Het AFP-Bewegingscentrum introduceert XCO in de Rijn-, Duin- en Bollenstreek

Het AFP-Bewegingscentrum (AFP) in Katwijk biedt als eerste in Katwijk en omgeving het bewegingsprogramma XCO. De XCO-training is een totaal training en is geschikt voor iedereen.

De XCO-training is een training waarbij gebruik wordt gemaakt van een XCO-trainer. De XCO-trainer is een gemakkelijk hanteerbare buis met daarin een bewegende massa. Er zijn diverse maten XCO's zodat je zelf de zwaarte en de intensiteit van de training kunt bepalen. Je traint conditie, spieren en bindweefsel. Daarnaast verbrand je (natuurlijk) calorieën en is het de optimale workout voor buik en rug.

Voor inlichtingen over XCO is het centrum dagelijks bereikbaar op 071-4074058 of 06-45312355. Voor geïnteresseerden zijn er open dagen op donderavond 11 januari van 18:00 - 21:00 uur en op zaterdagochtend 13 januari, van 09.00 tot 13.00 uur. Het centrum is gevestigd aan de Sandtlaan 36, unit G5, bij de oude groenteveiling in Katwijk. Tijdens deze open dagen zijn er demo lessen XCO waaraan zowel leden als niet-leden gratis kunnen deelnemen. De demolessen zijn op donderdag 11 januari van 18:30 - 19:30 uur en zaterdag 13 januari van 10:15 - 11:15 uur.

Het AFP-Bewegingscentrum is onderdeel van het Rijnlands Revalidatie Centrum in Leiden. Het biedt zowel jongeren als ouderen uitgebreide mogelijkheden om op verantwoorde wijze aan een gezonde leefstijl te werken. Dit gebeurt door groepsfitness, spinning, BBB, Pilates en andere methoden onder deskundige leiding. Ook voorziet het AFP in specifieke programma's voor mensen met hartaandoeningen, reuma of de ziekte van Parkinson.