Ingezonden persbericht


9e ATB Strandrace Egmond-Pier-Egmond & 35e Egmond Halve Marathon

Heiloo, 2 januari 2007

Betreft: persuitnodiging 9e ATB Strandrace Egmond-Pier-Egmond 13 januari 2007 & 35e Egmond Halve Marathon 14 januari 2007

Geachte heer/mevrouw,

Allereerst maken wij van de gelegenheid gebruik u een gezond, sportief en succesvol 2007 toe te wensen.

Graag nodigen wij u uit aanwezig te zijn bij de 9e ATB Strandrace Egmond-Pier-Egmond op zaterdag 13 januari 2007 en bij de 35e Egmond Halve Marathon op zondag 14 januari 2007, met start en finish op de Noord Boulevard in Egmond aan Zee.

Het programma van Egmond-Pier-Egmond op zaterdag 13 januari ziet er als volgt uit:

12.00 - 12.30 uur - ontvangst Pers in zaal De Zonnehoek tegenover Bellevue op de Noord-

Boulevard
13.00 uur - start op de Noord Boulevard
circa 14.05 uur - finish eerste renner mannen
vanaf 14.10 uur - prijsuitreiking direct na de finish van de eerste drie heren/dames op de Noord Boulevard bij de finish

Het programma van de Egmond Halve Marathon op zondag 14 januari ziet er als volgt uit:

10.15 - 11.45 uur - ontvangst Pers in zaal De Zonnehoek tegenover Bellevue op de Noord-

Boulevard
10.30 uur - start kwart marathon op de Noord Boulevard 11.05 uur - finish kwart marathon nabij de Werf
12.16 uur - start halve marathon vrouwen prominenten op de Noord Boulevard 12.25 uur - start halve marathon mannen en overige vrouwen op de Noord Boulevard 12.26 uur - plaatsnemen in de perskaravaan op het strand beneden ter hoogte van Bellevue circa 13.28 uur - finish eerste loper halve marathon 14.45 uur - afsluitende persconferentie in Hotel Zuiderduin (zaal 522 gelegen op de 1e verdieping met mogelijkheid om atleten te interviewen) circa 15.45 uur - prijsuitreiking in Hotel Zuiderduin (restaurant, 1e 20 mannen en 1e 10 vrouwen)

Bijgaand treft u enkele bijzonderheden aangaande de persbegeleiding.

Op bijgaand antwoordformulier kunt u de gewenste faciliteiten vermelden.

Wij stellen uw aanwezigheid zeer op prijs.

Met vriendelijke groet,

Jan Willem Mijderwijk

Stichting Sportevenementen Le Champion

Bijgaand: antwoordformulier & bijzonderheden persbegeleiding

Bijzonderheden persbegeleiding Egmond Halve Marathon 2007

Parkeren

Vanaf 8.00 uur is Egmond aan Zee voor binnenkomend autoverkeer afgesloten. Wij bieden u de mogelijkheid vanaf dat moment met een passeerkaart Egmond aan Zee binnen te komen. U kunt op het aanmeldingsformulier een passeerkaart reserveren, zodat u de afzettingen probleemloos kunt passeren. Wanneer u voor 10.00 uur in Egmond aan Zee arriveert kunt u tevens parkeren op het parkeerterrein op De Werf bij de hoofd strandafgang. Wanneer u later dan 10.00 uur in Egmond aan Zee arriveert is deze parkeerplaats niet meer bereikbaar. In dit geval kunt u uw auto elders in het dorp parkeren.

BELANGRIJK: pers die vóór 16.00 uur Egmond aan Zee wil verlaten, adviseren wij de auto in het centrum van Egmond aan Zee te parkeren in ieder geval ten noorden van de Zeeweg en niet op de Werf. De Werf is tot die tijd namelijk afgesloten vanwege de passerende loperskaravaan.

Melding op de dag zelf

Melden kan vanaf 10.15 uur in zaal De Zonnehoek tegenover Hotel Bellevue op de Noord Boulevard in Egmond aan Zee. Bij melding ontvangt u een perskaart, persmap, T-shirtbon, consumptiebonnen en lunchpakket. De perskaart geeft u toegang tot het start- en finishgebied, de perskaravaan (indien aangevraagd) en de persconferentie. Na afloop ontvangt u bij de persconferentie op vertoon van de t-shirtbon een Nike Egmond Halve Marathon T-shirt en een fotoboek met daarin foto's van 35 jaar Egmond Halve Marathon.

Persmedewerkers

U wordt tijdens de Egmond Halve Marathon begeleid door het persteam van Le Champion, dat onder leiding zal staan van Tom Metiary (tel. 06-51177202). Wij verzoeken u de aanwijzingen van de medewerkers (herkenbaar aan een medewerkershes) op te volgen.

Wedstrijd volgen

U kunt alleen op het strand de wedstrijd volgen. Daarvoor staan vanaf 12.15 uur auto's van de landmacht op het strand gereed direct ter hoogte van de afgang tegenover Hotel Bellevue. U meldt zich bij Tom Metiary. U wordt verzocht daar tijdig aanwezig te zijn! Het uiterste tijdstip van vertrek van de auto's is om 12.26 uur, direct na de start van de wedstrijdloop mannen. RESERVERING voor een plaats in één van deze auto's is beslist noodzakelijk daar de ruimte beperkt is; voorts vragen wij u duidelijk aan te geven of u de strijd bij de vrouwen prominenten of bij de mannen vanuit de auto wilt volgen. De auto's van de landmacht zijn genummerd en rijden tot de strandafgang bij Castricum aan Zee en terug. Plaatsnemen in de auto's van de landmacht is voor eigen risico en op eigen verantwoordelijkheid. De Landmacht zal verzoeken om bij aanmelding een vrijwaringverklaring te ondertekenen, waarin u verklaart op eigen risico gebruik te maken van het vervoer van de Landmacht!

Net als vorig jaar kunt u ook de kwart marathon op het strand volgen. Met name voor fotografen biedt dit de mogelijkheid schitterende foto's te maken in het Noordhollands Duinreservaat op de Middenweg (nabij de strandopgang), nadat de lopers hun route over het strand hebben afgelegd. De kwart marathon start al om 10.30 uur, waardoor u ruim op tijd terug bent om de halve marathon bij te wonen. U kunt uw interesse om ook de kwart marathon te volgen kenbaar maken op het antwoordformulier.

Fotografen

Voor persfotografen zijn enige speciale auto's gereserveerd. Deze auto's rijden tot 1 km voor Bakkum met de kopgroep mee, waarna de fotografen de gelegenheid krijgen fraaie beelden van de doorkomst van de lopers in het Noordhollands Duinreservaat te maken.

Uitslagen

Uitslagen worden verspreid na afloop bij de persconferentie rond 15.00 uur en worden vanaf zondagavond gepubliceerd op www.egmondhalvemarathon.nl. Telefonisch zijn ze op te vragen via Tom Metiary (tel. 06-51177202).

Bijzonderheden persbegeleiding Egmond-Pier-Egmond 2007

Parkeren

Parkeren in Egmond aan Zee is zaterdag 13 januari gratis.

Melding op de dag zelf

Melden kan vanaf 12.00 uur in zaal De Zonnehoek tegenover Hotel Bellevue op de Noord Boulevard in Egmond aan Zee. Bij melding ontvangt u een perskaart, persmap, attentie, consumptiebonnen en lunchpakket. De perskaart geeft u toegang tot het start- en finishgebied en de perskaravaan (indien aangevraagd).

Persmedewerkers

U wordt tijdens de Egmond-Pier-Egmond begeleid door het persteam van Le Champion, dat onder leiding zal staan van Tom Metiary (tel. 06-51177202). Wij verzoeken u de aanwijzingen van de medewerkers (herkenbaar aan een medewerkershes) op te volgen.

Wedstrijd volgen

U kunt alleen op het strand de wedstrijd volgen. Daarvoor staan vanaf 12.30 uur auto's van de Landmacht op het strand gereed direct ter hoogte van de afgang tegenover Hotel Bellevue. U meldt zich bij Tom Metiary. U wordt verzocht daar tijdig aanwezig te zijn! RESERVERING voor een plaats in één van deze auto's is beslist noodzakelijk daar de ruimte beperkt is. De auto's van de Landmacht zijn genummerd en gaan tot de strandafgang bij Castricum aan Zee. Plaatsnemen in de auto's van de Landmacht is voor eigen risico en op eigen verantwoordelijkheid! De Landmacht zal u verzoeken om bij aanmelding een vrijwaringverklaring te ondertekenen, waarin u verklaart op eigen risico gebruik te maken van het vervoer van de Landmacht!

Uitslagen

Uitslagen worden verspreid na afloop en worden gepubliceerd op www.egmondpieregmond.nl.

Meer informatie

Wilt u eerder informatie (voor bijv. een voorbeschouwing of namen topdeelnemers) dan kunt u contact opnemen met Frits Reek (tel/fax 023-5389651, e-mail: p.reek@quicknet.nl).

---- --
Heiloo, 2 januari 2007

Betreft: Uitnodiging persconferentie 35e Egmond Halve Marathon en 9e ATB Strandrace Egmond-Pier-Egmond

Geachte heer/mevrouw,

Graag nodigen wij u uit voor de persconferentie ter gelegenheid van de 9e ATB Strandrace Egmond-Pier-Egmond alsmede de 35e Egmond Halve Marathon die wij respectievelijk 13 en 14 januari a.s. vanuit Egmond aan Zee organiseren.

De persbijeenkomst vindt plaats op vrijdag 12 januari a.s. om 11.00 uur (ontvangst vanaf 10.30 uur) in Restaurant De Zilte Zoen (Noord-Boulevard 2, 1931 CJ in Egmond aan Zee). Dit is direct bij de Vuurtoren. De Zilte Zoen ligt aan het parcours van zowel de Egmond Halve Marathon als van Egmond-Pier-Egmond en geeft dus een indruk van de sfeervolle ambiance rondom beide evenementen.

Programma:
Tijdens deze persconferentie worden onder meer de laatste mededelingen gedaan over de samenstelling van het lopersveld van de Egmond Halve Marathon en de namen van de deelnemende topwielrenners van Egmond-Pier-Egmond. In ieder geval is zeker dat de titelverdedigster van de Egmond Halve Marathon 2006 Susan Chepkemei aanwezig zal zijn. U heeft uiteraard de gelegenheid haar zelf vragen te stellen en foto's te maken. Tevens zal worden ingegaan op bijzonderheden rondom het deelnemersveld, het programma en tenslotte zal door de bekende Egmonder fotograaf Cor Mooij een uniek fotoboek worden gepresenteerd over de 35-jarige historie van de Egmond Halve Marathon. Onderdeel van het programma is ook de overhandiging van een cheque aan het Reumafonds betreffende de bijdrage die de Egmond Wandel Marathon afgelopen jaar heeft geleverd aan dit goede doel.

Na afloop van de bijeenkomst kunt u gebruik maken van een lunch. Uw aanwezigheid wordt ten zeerste op prijs gesteld.

Degenen die per auto komen kunnen parkeren op de Noord-Boulevard van Egmond aan Zee (zie routebeschrijving).

Graag vernemen wij of wij op uw komst mogen rekenen: Jan Willem Mijderwijk. Tel. 072 - 533 81 36 of e-mail janwillemmijderwijk@lechampion.nl. Aanmelden uiterlijk mogelijk t/m dinsdag 9 januari.

Met vriendelijke groet,

Jan Willem Mijderwijk
Stichting Sportevenementen Le Champion
Bijlage: routebeschrijving
Routebeschrijving

Per trein of bus

. Station Heiloo met treintaxi (E 6,00 p.p.).
. Station Alkmaar met bus 165 naar Egmond aan Zee.
. Uitstappen halte op Westeinde tegenover de vuurtoren. Auto vanaf Amsterdam A9

. Op de rotonde Alkmaar neemt u de afslag Heiloo / Den Helder.
. U bevindt zich op de Ringweg.

. Bij de derde stoplichten linksaf richting Egmond.
. Op deze weg (de Hoeverweg) volgt u de bordjes Egmond aan Zee. Bij aankomst in Egmond aan Zee

. Bij aankomst in Egmond aan Zee houdt u bij de stoplichten rechts aan.
. Deze weg (de Dr. Wiardi Beckmanlaan) vervolgt u.
. Op het einde draait deze weg naar links en gaat over in de Noord-Boulevard.
. Vlak voor de vuurtoren vindt u aan uw linkerhand de Zilte Zoen.
. U kunt ter plekke parkeren.
Goede reis !
Natuurlijk kunt u ook de hulp inroepen van www.anwb.nl.

---- --
AANMELDINGSFORMULIER

35E EGMOND HALVE MARATHON EN/OF 9 E ATB STRANDRACE EGMOND-PIER-EGMOND

Naam : ..........

Medium : ..........

Postadres: ..........
(voor toezending passeerkaart bij voorkeur uw huisadres opgeven)

Telefoon: .......... of 06 - ............

Legitimatie: NSP ........ of ...........

zal aanwezig zijn op de wedstrijddag en maakt gebruik van onderstaande faciliteiten (s.v.p. aankruisen):

De Egmond Halve Marathon op zondag 14 januari 2007

o Passeerkaart en parkeren op De Werf (indien aankomst voor 10.00 uur en vertrek na 16.00 uur) o Passeerkaart (indien aankomst na 8.00 uur)
o Persauto mannen wedstrijdlopers
o Persauto vrouwen wedstrijdlopers
o Persauto fotografen
o Persauto kwart marathon (vertrek 10.30 uur en op tijd terug voor halve marathon)

De ATB Strandrace Egmond-Pier-Egmond op zaterdag 13 januari 2007

o Persauto mannen wedstrijdrenners
o Persauto vrouwen wedstrijdrenners
o Persauto fotografen

Wilt u het antwoordformulier uiterlijk dinsdag 9 januari vóór 12.00 uur e-mailen naar janwillemmijderwijk@lechampion.nl of faxen aan Stichting Sportevenementen Le Champion, 072 - 533.93.98 of sturen aan: Stichting Sportevenementen Le Champion, Postbus 143, 1850 AC Heiloo.