Gemeente Aalten


03-01-2007
Inzameling van kerstbomen

Inzameling van kerstbomen
Reden voor deze aparte inzameling is dat kerstbomen tussen het GFT grote problemen geven bij de verwerking door composteerbedrijven. Gevolg hiervan is dat partijen groenafval worden afgekeurd die dan vervolgens tegen een hoger tarief naar de verbrandingsoven in Duiven moeten worden gebracht.
Vorig jaar hebben atletiekvereniging AVA '70, muziekvereniging Excelsior uit Bredevoort en muziekvereniging Excelsior Barlo kerstbomen ingezameld. Dat doen ze ook dit jaar weer! In Dinxperlo en De Heurne worden de kerstbomen door de Stichting Christelijke Jeugd Vereniging Dinxperlo/De Heurne ingezameld.
Omdat veel mensen volgens traditie de kerstboom nog tot Driekoningen laten staan, wordt de eerste zaterdag na Driekoningen ingezameld, derhalve:

zaterdag 13 januari 2007 wordt de kerstboom bij u opgehaald.

AVA'70 zamelt de kerstbomen in de kern van Aalten in, globaal afgeperkt door de Varsseveldsestraatweg, Ringweg, Hamelandroute, Bocholtsestraatweg, Piepersweg, het Industrieterrein, Nijverheidsweg tot en met de nieuwbouwwijk plan Kobus. Telefonische informatie 0543-474027.
Muziekvereniging Excelsior Bredevoort zorgt voor de inzameling in Bredevoort. Telefonische informatie 0543-451880. Muziekvereniging Excelsior Barlo zorgt voor de inzameling in de buurtschappen Barlo en Dale. Telefonische informatie 06-30109688. Stichting Christelijke Jeugd Vereniging Dinxperlo/De Heurne zorgt voor de inzameling in Dinxperlo en De Heurne. Telefonische informatie 06-23456545.

Deze verenigingen hebben van het college van Burgemeester en Wethouders een vergunning gekregen. Per ingezamelde boom wordt een vergoeding gegeven.