Gemeente Maastricht

Kinderopvangcampagne start

Zaterdag 13 januari in Theater aan het Vrijthof
Dag vol activiteiten voor jong en oud

De organiserende Maastrichtse kinderopvangorganisaties: 't Hummelke, Klein Duimpje, Pinokkio, MIK, Klaas Vaak, Noach en Dé Kresj B.V. starten in samenwerking met de Gemeente Maastricht de Xtra-bagage-campagne. De officiële kick-off is op zaterdag 13 januari met een groot aantal interessante en gezellige activiteiten in het Theater aan het Vrijthof. Van 13.30 uur tot 17.00 uur is er van alles te doen en te beleven voor jong en oud.

Kinderopvang is de laatste jaren niet altijd positief in het nieuws geweest. Dat komt onder meer omdat te weinig bekend is over de toegevoegde waarde van kinderopvang. Kinderopvang is meer dan opvangen alleen. Er is namelijk ook veel aandacht voor taal(ontwikkeling), samen spelen, samen delen, de motorische ontwikkeling, de voorbereiding op school et cetera. Daarom gaan de zeven organiserende Maastrichtse kinderopvangorganisaties bekendheid geven aan de xtra's die kinderopvang te bieden heeft door de Xtra-bagage-campagne.

De meerwaarde ofwel de xtraatjes
Kinderen ontwikkelen zich snel. Kinderen leren ook van elkaar, niet alleen in woorden maar ook in lichaamstaal, in spel, in motoriek en wat allemaal nog meer. Een kind leert ook wachten op de beurt, geduld opbrengen en respect hebben voor elkaar. Ze leren alternatieven zoeken. En er is natuurlijk ook altijd tijd voor een schouder, een knuffel of een kroel. Alle talenten kunnen zich in de kinderopvang volledig ontplooien, toekijken mag natuurlijk ook! Tenslotte zorgt kinderopvang juist voor die Xtra bagage, zodat het kind klaar is voor het basis- en vervolgonderwijs. Al vroeg komt het kind in aanraking met schoolse activiteiten en situaties.

De Kick-off 13 januari 2007
Op 13 januari 2007 is een groots opgezette kick-off-meeting in Theater aan het Vrijthof van 13.30 tot 17.00 uur. Naast het officiële gedeelte met onder meer Wethouder Costongs, is er een prachtig kinderparadijs en braderie. Er is vertier voor jong en oud. Uiteraard zijn er stands met uitgebreide informatie over kinderopvang in Maastricht en die Xtra bagage voor de kinderen. Iedereen is van harte uitgenodigd! De toegang is gratis. Kijk voor meer informatie ook op www.xtrabagage.nl !