Klaas Wilting presenteert Jeugdbestuur Europa Kinderhulp

Europa kinderhulp

Middelburg, 9 januari 2007 - Sinds een jaar heeft Stichting Europa Kinderhulp een eigen jeugdbestuur. Tien jongeren in de leeftijd van twaalf tot 16 jaar zetten zich in als landelijke bestuursleden voor dit goede doel.

Klaas Wilting geeft jongeren spoedcursus
Ter voorbereiding van een in het voorjaar te houden enquête onder het Nederlands winkelend publiek geeft onze ambassadeur Klaas Wilting op zaterdag 13 januari een spoedcursus over het hoe en wat van enquêteren. Door middel van de enquête proberen onze jeugdleden het aantal gastgezinnen voor de komende zomervakantie uit te breiden. Tegelijkertijd zal Klaas Wilting de jeugdbestuursleden een mediatraining geven om hun te helpen bij de aansluitende persconferentie.

Presentatie jeugdbestuur
Aansluitend presenteert Klaas Wilting namens Europa Kinderhulp het jeugdbestuur aan de Nederlandse pers. De voorzitters ( Lieke Meulenbroek, 16 jaar en Ellis Ormel, 16 jaar) van het jeugdbestuur zullen een korte toelichting geven op hun plannen mt het jeugdbestuur voor de komende jaren.

Wij nodigen u van harte uit voor het bijwonen van de training en/of de persconferentie op Zaterdag 13 januari 2007
Training start om 14.00 uur
Persconferentie start om 15.00 uur
Locatie: Zalencentrum De Amershof, Snouckaertlaan 11 te Amersfoort.

Stichting Europa Kinderhulp organiseert jaarlijks vakanties voor ongeveer 2200 kansarme kinderen uit verschillende Europese landen als Nederland, Engeland, Frankrijk, Oostenrijk, Oekraïne en Duitsland bij Nederlandse vakantiegezinnen. Zowel de medewerkers als de gastgezinnen doen het werk voor de kinderen geheel op vrijwillige basis. Europa Kinderhulp is 100% afhankelijk van giften en donaties en draagt het CBF keurmerk.


----

Noot bestemd voor de redactie

Wij stellen het op prijs als u van te voren laat weten of u van plan bent om te komen. U kunt daarvoor contact opnemen met Henk van der Velden, Algemeen Bestuurslid Europa Kinderhulp, mobiel nummer (06)53644364, of via het informatienummer (0118)62 79 74. Meer informatie over Stichting Europa Kinderhulp is te vinden op de website: www.europakinderhulp.nl