Gemeente Middelburg

Persbericht 5 januari 2007

Middelburg toont kunsten op nieuwjaarsbijeenkomst

Gemeente Middelburg nodigt haar organisaties en inwoners uit om naar de nieuwjaarsbijeenkomst in de Zeeuwse Bibliotheek te komen. Die is op zaterdag 13 januari van 14.00 tot 18.00 uur en staat in het teken van kunst- en cultuureducatie. Middelburgse organisaties op het gebied van kunst en cultuur geven presentaties en bezoekers kunnen meedoen aan workshops. Natuurlijk ontbreekt de toespraak van de burgemeester niet en is er gelegenheid om handen te schudden en te genieten van een hapje en een drankje.

Programma

14.00 uur: opening door burgemeester Koos Schouwenaar.

14.00 16.30 uur: Middelburg toont haar kunsten! Geniet van optredens en demonstraties van het Middelburgs Theater, Musicalvereniging Papillon, Toneelvereniging Pauze, Muziekvereniging Arnemuiden, Middelburgs Muziekkorps, Koninklijke Oratoriumvereniging, Zeeuwse Muziekschool, zangvereniging Quodlibet en Kunsteducatie Walcheren. Doe mee aan een van de workshops. Introductie van stadsdichter Marcel Koopman.

15.00 16.00 uur: Hoe denkt de Middelburgse politiek over kunst en cultuur? Schuif aan in het politiek café. Debat tussen raadsleden onder leiding van Nico Out, adviseur bij Scoop.

16.00 18.00 uur: Nieuwjaarsreceptie.

Een uitgebreid programma is op de nieuwjaarsbijeenkomst verkrijgbaar.

De Zeeuwse Bibliotheek koppelt een bijzondere actie aan de nieuwjaarsbijeenkomst. De eerste vijfhonderd bezoekers van de bijeenkomst krijgen een gratis kennismakingsabonnement, de Minikaart. Dat betekent een jaar lang boeken, films en cds lenen. De kans om te proeven van de diensten van de bibliotheek. Voorwaarde is dat bezoekers nu niet lid zijn van de bibliotheek.