TROS

Hilversum, 10-01-2007
Afdeling Marketing & Communicatie

Radio
tros muziekcafÉ
Uitzending zaterdag 13 januari
Radio 2 - 16.00 uur

Internationale artiesten in tros muziekcafÉ

Op zaterdag 13 januari ontvangt Daniël Dekker in TROS MUZIEKCAFÉ:

RALPH is deze week de Radio 2-cd en sluit de week live af bij het MUZIEKCAFÉ. Hij is begonnen in 1985 in de symphonische rockband Target. Na zijn rol in Target gaat de Nederlandse popzanger solo en brengt met name Engelstalige albums uit, met als hoogtepunt de song "Testify To Love" dat door Avalon wordt uitgebracht. Na twee Nederlands-talige albums volgt nu opnieuw een Engels album: "Never Say Never".

Fado-zangeres MARIA DE FATIMA werd in 1961 geboren in Lissabon. Op haar 12e nam ze haar eerste fado-album op en in de jaren '70 verschenen vervolgens nog drie albums. Al op haar 14e won zij Grand Noite de Fado, de belangrijkste prijs op het gebied van de Fado. Maria de Fátima zingt de mooiste klassiekers van Amália Rodrigues en een aantal zelf geschreven Fado's op haar nieuwe album "Alma".

DIJSSELDONK is de band rond zanger, gitarist en songschrijver Eric van Dijsseldonk, die al jaren grossiert in pakkende popliedjes. Eerst als frontman van Smalltown Romeos, later onder eigen naam en sinds kort in zijn eigen taal. Eind oktober 2006 verschijnt zijn eerste Nederlandstalige album "Bijna Lente". Gitaarpop met een grote P en een zachte g.

FELIPE. Na veel ervaring te hebben opgedaan als zanger, presentator en dj in Peru, besloot Felipe het buitenland te verkennen in de hoop meer kennis op te doen. De link met Nederland werd snel gelegd omdat Felipes zussen hier woonden. Nu is er een schitterende eerste cd-single tot stand gekomen genaamd: "Keep On Going"

TROS MUZIEKCAFÉ komt iedere zaterdag live vanuit Studiocafé De Plantage. U kunt de uitzending gratis bijwonen. De uitzending is van 16.00 tot 18.00 uur via Radio 2. Het adres is Plantage Kerklaan 36 in Amsterdam.

Voor meer informatie: www.muziekcafe.nl




TROS