ProRail

Persbericht

11-01-2007

Spoorwerkzaamheden tussen Borne en Almelo

In opdracht van ProRail werkt aannemer Van Hattum & Blankevoort komend weekeinde zowel overdag als âs nachts aan de aanleg van het hulpspoor voor Almelo Verdiept. De werkzaamheden starten op zaterdag 13 januari, 00:00 uur en gaan onafgebroken door tot en met maandag 15 januari 06:00 uur. Eveneens op zaterdag werkt aannemer Strukton Railinfra vanaf 00:00 uur tot en met 16:00 uur aan het spoor tussen station Almelo De Riet en Borne. Om de aannemers veilig te kunnen laten werken rijden er op zaterdag en zondag geen treinen tussen Almelo en Hengelo. Door de verschillende werken in één gecombineerde 'treinvrije' periode in het weekeinde uit te voeren wordt de overlast voor omwonenden en treinreizigers zoveel mogelijk beperkt. Tijdens de bouw van het verdiepte spoor rijden de treinen in Almelo over een zogenaamd hulpspoor naast de bestaande spoorbaan. De aanleg van het hulpspoor is inmiddels in volle gang. Dit weekeinde treft aannemer Van Hattum & Blankevoort voorbereidingen om het hulpspoor en de bestaande spoorbaan later dit jaar op elkaar aan te sluiten. Hiervoor werkt hij onder andere aan de bovenleiding van het bestaande spoor. Om veilig te kunnen werken rijden tussen Almelo en Hengelo geen treinen. Het hulpspoor zal in het weekeinde van 24 en 25 maart in gebruik worden genomen en is opnieuw geen treinverkeer mogelijk tussen Almelo en Hengelo.

Tussen station Almelo De Riet en Borne gebruikt aannemer Strukton Railinfra de treinvrije periode om naast het vorig jaar vernieuwde spoor over 5,5 kilometer lengte een inspectiepad aan te leggen. Met behulp van railkranen stort hij een laag fijn grind ter verharding van het pad.

Gevolgen voor het weg- en treinverkeer

In verband met de werkzaamheden zijn gedurende de bovengenoemde werkperiodes verschillende overwegen afgesloten voor het wegverkeer. Voor meer informatie over wegomleidingen adviseert ProRail de gemeentelijke internetpagina of het gemeentelijk huis-aan-huisblad te raadplegen.

Op zaterdag 13 en zondag 14 januari rijden NS-bussen in plaats van treinen tussen Almelo en Hengelo. Tussen Hengelo en Enschede rijden de treinen volgens een aangepaste dienstregeling. Reizigers kunnen voor exacte informatie over de gevolgen voor hun reis www.ns.nl raadplegen, bellen met 0900-1475 (⬠0,35 p.m.) of de folder âGewijzigd treinverkeerâ ophalen bij één van de NS-servicepunten. Ook NOS Teletekst pagina 754 geeft actuele informatie. Internationale reizigers kunnen terecht op www.nsinternationaal.nl of bellen naar TeleSales, 0900 â 92 96 (⬠0.35 p.m.).