Ingezonden persbericht

Uit: NIEUWSBRIEF Winternachten - 05-01-2007

INTERNATIONAAL LITERATUURFESTIVAL DEN HAAG

Prominente Surinamers in dictee Sranantongo - lees de handleiding!

Denise Jannah
Zaterdagavond 13 januari in Winternacht 2: Primeur voor Nederland, een openbaar dictee Sranantongo. Wie het Surinaams kan spreken, hoeft het nog niet te kunnen schrijven. Of wel? Surinaams Nederland oefent de spelling van de lingua franca van Suriname. Onder de deelnemers zijn prominente Surinaamse Nederlands, zoals actrice Gerda Havertong, zangeres Denise Jannah, schrijver Clark Accord en fluitist Ronald Snijders.

Het dictee wordt voorgelezen door schrijfster Cynthia McLeod en de Haagse wethouder Rabin Baldewsingh. Het dictee is onderdeel van Winternacht 2 op 13 januari. Er is beperkte ruimte in deze zaal, dus wees er vroeg bij. Het dictee begint om 20.00 uur. Een korte handleiding voor de spelling van het Sranan "volgens resolutie van 15 juli 1986 No. 4501, inzake vaststelling officiële spelling voor het Sranan(-tongo)" kunt u hier downloaden: http://kurl.nl?733

Bestel uw toegangskaarten online

De gemakkelijkste manier om toegangskaarten te bestellen is via de website www.winternachten.nl. U kunt kaarten voor alle programmaonderdelen hier online bestellen. U betaalt veilig, en uw kaarten worden thuisgestuurd. Daarmee voorkomt u wachten bij de kassa. De online-kaartverkoop wordt voor Winternachten verzorgd door het Haags Uitburo.

Colofon
uitgave: Winternachten, Postbus 63410, 2502 JK Den Haag, Nederland,
+31 70 3650222 - fax +31 70 4274477.
info@ winternachten.nl
www.winternachten.nl