Ingezonden persbericht

Uit: NIEUWSBRIEF Winternachten - 05-01-2007

INTERNATIONAAL LITERATUURFESTIVAL DEN HAAG

Speciale aanbieding voor Leesclub Live

Elsbeth Etty en Bas Heijne - foto Serge Ligtenberg
De leesclub van NRC Handelsblad komt live bij Winternachten, op zaterdag 13 januari om 15.00 uur in Theater aan het Spui. Redacteuren Bas Heijne, Elsbeth Etty en Sjoerd de Jong gaan onder leiding van Pieter Steinz in gesprek met het publiek over de roman Hart der duisternis van Joseph Conrad, in de vertaling van Bas Heijne. Lezers van NRC Handelsblad kunnen gebruik maken van een speciale aanbieding: twee toegangskaarten plus een exemplaar van het boek voor ¤25,-. Kijk op www.nrc.nl/webshop.

Vorig jaar beleefde Winternachten de succesvolle primeur van de Leesclub Live. Hart der duisternis, in 1902 in boekvorm verschenen, is het spookachtige verslag van een hellevaart over de Congo Rivier, verteld door Charley Marlow. Hij is op zoek naar de legendarische handelsagent meneer Kurtz, die diep in de rimboe een missie geopend heeft. Als Marlow zijn idool eindelijk vindt slaat de verbijstering toe. 'Mistah Kurtz' heerste in het hart der duisternis als een wrede god over de wilden. Als Kurtz, stervend, zijn oordeel velt over de avonturen van zijn ziel op aarde, zijn z'n laatste woorden: "The horror! The horror!" Het is een schreeuw die deze hele eeuw heeft nagegalmd.

Bestel uw toegangskaarten online

De gemakkelijkste manier om toegangskaarten te bestellen is via de website www.winternachten.nl. U kunt kaarten voor alle programmaonderdelen hier online bestellen. U betaalt veilig, en uw kaarten worden thuisgestuurd. Daarmee voorkomt u wachten bij de kassa. De online-kaartverkoop wordt voor Winternachten verzorgd door het Haags Uitburo.

Colofon
uitgave: Winternachten, Postbus 63410, 2502 JK Den Haag, Nederland,
+31 70 3650222 - fax +31 70 4274477.
info@ winternachten.nl
www.winternachten.nl