TROS

Afdeling Marketing & Communicatie
Hilversum, 11-01-2007

Radio
TROS KAMERBREED
Uitzending zaterdag 13 januari
Radio 1 - 11.04 uur

GERD LEERS TE GAST IN TROS KAMERBREED

Politiek Den Haag is nog tot en met 15 januari met reces en in die periode praten Kees Boonman en Margriet Vroomans steeds een uur lang met één gast in TROS KAMERBREED. Zaterdag 13 januari is Gerd Leers, burgemeester van Maastricht, te gast.

De CDA-er Gerd Leers is één van de beroemdste burgemeesters van Nederland. Hij vaart zijn eigen koers door bijvoorbeeld tegen het beleid van zijn eigen partij, het CDA, te pleiten voor legalisering van de verbouw van softdrugs. Ook heeft hij zich uitgesproken voor een ruimhartig pardon voor uitgeprocedeerde asielzoekers. In 2004 is hij door burgers gekozen tot beste burgemeester van Nederland. En ook dit jaar staat hij alweer in de schijnwerpers door in zijn nieuwjaarstoespraak te waarschuwen voor de snelle stijging van de zeespiegel die de Randstad onder water zal zetten en daarom moeten investeerders massaal naar Maastricht komen.

Gerd Leers wil graag acht jaar burgemeester van Maastricht blijven maar misschien wordt hij geroepen door Jan Peter Balkenende voor een ministerspost. Kees Boonman en Margriet Vroomans praten met Gerd Leers over zijn ambities op dit vlak, over zijn aanpak in Maastricht, over de provincie en over zijn plan om investeerders droge voeten te bieden in Maastricht.

Voor meer informatie: www.troskamerbreed.nl