Spectaculaire opening nieuwe dierenkliniek in Vorden


Duizenden bezoekers bij open dag van de nieuwe kliniek van De Graafschap Dierenartsen
VORDEN, 20070114 -- Afgelopen zaterdag is de nieuwe kliniek van De Graafschap Dierenartsen op spectaculaire wijze geopend. Na een korte demonstratie van valkenier Gerrit van Zandvoort, heeft een buizerd vanaf grote hoogte te sleutel aangevlogen voor de officiële opening van de nieuwe kliniek.

Het feestelijke ochtendprogramma voor ruim 80 genodigden werd opgeluisterd door een demonstratie van valkenier Gerrit van Zandvoort. Na wat "oefenen" met valken, uilen en zelfs een gier, werd tot slot door een buizerd de sleutel van het pand aangevlogen naar de heer prof. dr. L.J. Hellebrekers, voorzitter van de Koninklijke Maatschappij voor Diergeneeskunde. Met deze openingshandeling is de nieuwe kliniek van De Graafschap Dierenartsen officieel in gebruik genomen.

`s Middags stonden de deuren van de nieuwe kliniek open voor alle belangstellenden en is er een zeer gevarieerd programma aangeboden. "De belangstelling was overweldigend", aldus mevrouw Semmekrot, praktijkmanager, "duizenden mensen zijn er op afgekomen, de schattingen lopen uiteen van drie- tot vijfduizend belangstellenden. Gelukkig hebben leden van de marktvereniging Hengelo er voor gezorgd dat het verkeer en parkeren vlekkeloos is verlopen.

Er was volop gelegenheid om een kijkje te nemen in de kliniek. In iedere ruimte was er iemand aanwezig die liet zien wat daar allemaal plaatsvindt. Er draaiden films over het werk van de dierenarts en men kon bijvoorbeeld met eigen ogen zien hoe de digitale röntgenapparatuur en endoscopie werkt. In het laboratorium werd uitleg gegeven over diverse onderzoeken.

Ook buiten het pand was er van alles te doen. Zo hield de valkenier ook voor het grote publiek een uitgebreide demonstratie, gevolgd door een drukbezochte jachthondendemonstratie. Ook voor de kinderen was er van alles te doen. "Een springkussen, schminken, ezels, alcapa's, (kleine lama's) en twee echte rendieren van Zorgboerderij Groot Roessink trokken zoveel aandacht, dat de kinderen niet meer naar huis wilden" dit zegt één van de trotse medewerkers van De Graafschap Dierenartsen.

De grote opkomst heeft ook zeker positieve gevolgen voor de Stichting "Doe een wens", want alle giften worden door De Graafschap Dierenartsen geschonken aan dit goede doel, dat de wensen van ernstig zieke kinderen in vervulling laat gaan.

De praktijk is al vanaf maandag 4 december in gebruik en voldoet aan alle verwachtingen. Het gebouw is ruim van opzet, alle kamers zijn eigentijds ingericht en de operatiekamers zijn voorzien van de modernste apparatuur. Cliënten kunnen de praktijk gemakkelijk bereiken en er is voldoende parkeergelegenheid.





De Graafschap Dierenartsen