Politie Groningen

Zaterdag 13 januari 2007

Provincie Groningen, 13-01-2007

Groningen: veelpleger steelt tas uit hotel

Een 40-jarige veelpleger uit Groningen is vrijdagnacht in de Papengang aangehouden voor diefstal. Hij was een hotel in de Oosterstraat naar binnen gegaan, met de vraag of hij gebruik mocht maken van het toilet. Nadat de man dat gedaan had en er vervolgens weer vandoor wilde gaan, zag een medewerkerster dat haar tas was verdwenen. Zij ging achter hem aan en wist de tas van zijn rug te trekken. De vrouw kreeg hulp van een getuige en hij wist de man in de kraag te vatten. Hij werd overgedragen aan agenten. De veelpleger werd ingesloten en de politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: rijbewijs kwijt na gevaarlijk rijgedrag

Een 62-jarige automobilist uit Groningen is vrijdagnacht aangehouden voor rijden onder invloed. Hij reed vanaf het Zuiderdiep via het fietspad naar de Rademarkt. Tegemoetkomende fietsers moesten voor hem afstappen. Hij zette zijn actie kracht bij door ook nog lichtsignalen te geven. Agenten hielden hem staande en onderworpen hem aan een blaastest. De weg naar het bureau was kort. Daar bleek dat hij 1,15 promille alcohol in zijn bloed had. Vanwege het gevaarlijk rijgedrag werd zijn rijbewijs ingevorderd. Na verhoor mocht hij het bureau te voet weer verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: mannen met drugs op zak aangehouden

De politie heeft vrijdagnacht in het Stadspark drie mannen aangehouden. Zij zaten in een auto en agenten controleerden het drietal. Er lag een joint op het dashboard en een van hen had een joint in zijn handen. De uitvraag van drugs en fouillering leverde drie zakjes softdrugs, twee joints en 4,7 gram harddrugs. De 18-jarige man uit Harkema krijgt proces-verbaal vanwege overtreding van de opiumwet. De twee andere verdachten, een 24-jarige man uit Kootstertille en een 23-jarige man uit Harkema, hadden een gebruikershoeveelheid op zak. Ze bekenden en mochten het bureau weer verlaten. De drugs werden in beslag genomen.

Groningen: man probeert in te breken in auto

Een 38-jarige man (woonplaats nog onbekend) is vrijdagnacht in de Helper Weststraat aangehouden voor poging inbraak. Surveillerende agenten zagen de man rondstruinen op de Verlengde Hereweg. Zo nu en dan stond hij stil en keek om zich heen. In de Helper Weststraat keek hij voortdurend in geparkeerde autos. Hij verdween even uit het zicht, maar agenten zagen de man gehurkt bij een portier zitten. Toen hij door had dat hij betrapt was, liep hij weg. De auto had schade bij het slot en de verdachte werd in de kraag gevat. De eigenaar hoeft de mooie autoradio met frontje niet te missen, maar doet aangifte. De schaar die de verdachte bij zich had werd in beslag genomen. Hij werd ingesloten en de politie stelt een nader onderzoek in.

Groningen: alcomobilist raakt rijbewijs kwijt

Een 41-jarige Stadjer moest vrijdagnacht zijn rijbewijs inleveren. Agenten controleerden hem aan de Toppingaheerd en een blaastest wees uit dat hij onder invloed reed. Op het bureau bleek dat hij 1,9 promille alcohol in zijn bloed had. Zijn rijbewijs had hij niet bij zich, dus die werd bij hem thuis opgehaald. Na verhoor mocht hij het bureau weer verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Grootegast: recidivist raakt rijbewijs kwijt

De politie heeft vrijdagnacht bij een café aan de Langeweg in Grootegast een 30-jarige automobilist uit Marum aangehouden voor rijden onder invloed. Agenten zagen hem op de Rondweg rijden en wilden hem langs de kant zetten. Dat deed hij bij het café al uit zichzelf. Een blaastest bewees dat hij had gedronken. Agenten wilden hem aanhouden, maar drie inzittenden dachten hier anders over. Zij bemoeiden zich ermee, maar na veel gepraat werd de verdachte meegenomen. Op het bureau bleek dat hij 1,15 promille alcohol in zijn bloed had. Hij was al twee keer eerder betrapt op rijden onder invloed. Dit keer werd zijn rijbewijs dan ook ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op.

Ter Apel: botsing door bellen en rijden onder invloed

Een 28-jarige automobilist uit Ter Apel is vrijdagavond op de Stationsstraat in Ter Apel gewond geraakt. Hij reed samen met zijn 22-jarige vriendin uit Ter Apel in de richting van de Havenstraat. Hij belde tijdens het rijden en zag vervolgens een geparkeerde auto over het hoofd en botste er frontaal op. Door de klap schoven de autos tegen een lantaarnpaal. Hij verklaarde alcohol te hebben gedronken. In het ziekenhuis werd een bloedproef afgenomen. Beide autos werden afgesleept door een bergingsbedrijf. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Provincie: politie controleert verkeer

De politie heeft vrijdag op diverse locaties in de provincie het verkeer gecontroleerd. In De Held in Groningen werd s morgens een lasercontrole gehouden. Hierbij kregen twee automobilisten een bekeuring, omdat ze te hard reden. Een automobilist reeg een bekeuring, omdat een 3-jarig kindje los tussen de voorstoelen stond. In Zoutkamp werd vrijdagmiddag bij een gordelcontrole één bekeuring uitgeschreven. Ook in Noordhorn werd hiervoor één bekeuring uitgeschreven. In verband met parkeeroverlast tijdens de markt in Zuidhorn werd daar gecontroleerd. Een automobilist kreeg een bekeuring, vanwege fout parkeren. Vrijdagavond kregen drie fietsers een bekeuring aan de Lindensteinlaan in Leek tijdens een fietsverlichtingscontrole. In de regio Stadskanaal werden automobilisten vrijdagnacht op rijden onder invloed gecontroleerd. Op de Buinerweg in Stadskanaal, de Schoolstraat in Musselkanaal, de Nulweg in Ter Apel en de Weenderstraat in Vlagtwedde moesten 213 automobilisten blazen. Een 26-jarige man uit Ter Apel werd op de Nulweg aangehouden. Hij had ruim 0,9 promille alcohol in zijn bloed. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft vrijdag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Appingedam, Westersingel: aantal geregistreerde voertuigen: 206, aantal overtredingen: 10, hoogst gemeten snelheid: 68 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Harkstede, Hoofdweg: aantal geregistreerde voertuigen: 669, aantal overtredingen: 45, hoogst gemeten snelheid: 100 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.