13.01.2007 / 12:39 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Stichting krant in de klas

Stichting krant in de klas

Printervriendelijke versie

E-mail dit bericht

vorige overview

Kinderjury: 'Ernstig mishandelde hond' is Beste Krantenfoto 2006

Rijswijk, 13 januari - Op 13 januari organiseerde Stichting Krant in de Klas in samenwerking met het ANP de 22ste editie van de Krantenfoto Kinderjury. Tijdens deze verkiezing kiest een kinderjury de beste krantenfoto van het afgelopen jaar. De winnaar van 2006 is een foto van een hond die ernstig was mishandeld uit de categorie Regio. De foto was gemaakt door Jos van Leeuwen en gepubliceerd in De Telegraaf.

De jury was samengesteld uit 24 leerlingen uit groep 7 en 8 van basisscholen uit heel Nederland. Zij hadden de zware opgave om in drie ronden de beste foto te kiezen uit 100 foto's in vier categorieën: Regionaal, Binnenland, Buitenland en Sport. De fotoselectie was samengesteld uit inzendingen van de fotoredacties van bijna alle landelijke en regionale dagbladen.

Voor de keuze van de winnende foto was voor de jury vooral het dierenleed bepalend. Een jurylid licht toe: 'Ik vind het heel belangrijk dat mensen zien dat dit gebeurt'.

De Krantenfoto Kinderjury is de enige onafhankelijke en langstlopende jongerenverkiezing van de beste nieuwsfoto van het jaar. De 22ste editie van de Krantenfoto Kinderjury werd georganiseerd door Stichting Krant in de Klas en het ANP. De verkiezing vond plaats bij het ANP in Rijswijk.

Over Stichting Krant in de Klas
Stichting Krant in de Klas is de educatieve organisatie van de Nederlandse Dagbladpers. Zij zet de krant in als bron van media-educatie, leesbevordering en burgerschapsvorming. De stichting stelt daartoe gratis kranten beschikbaar aan docenten in het primair en voortgezet onderwijs, ontwikkelt lesmateriaal en verzorgt gastlessen en workshops voor docenten en lerarenopleidingen.
Zie voor meer informatie www.krantindeklas.nl

Over het ANP
Het ANP is de nieuwsleverancier van Nederlandse dagbladen, op radio en tv, op internet, bij overheden en het bedrijfsleven. Jaarlijks brengt het ANP meer dan 160.000 nieuwsberichten en 300.000 foto's voor mediagebruik uit. Zie voor meer informatie www.anp.nl


---

Noot voor de redactie,