Politie Drenthe

Zaterdag

Assen, 17-01-2007

Politie houdt drie inzittenden auto aan
BEILEN In de nacht van vrijdag op zaterdag kwam een avondje stappen drie 23-jarige inwoners van Hollandscheveld duur te staan. Op de A28 zag de politie de auto slingerend rijden waarbij meerdere keren het bijrijderportier geopend werd. Nadat de bestuurder na een stopteken de auto aan de kant had gezet bleek na onderzoek dat hij niet in het bezit was van een rijbewijs. Tevens was de auto onverzekerd. De bestuurder verklaarde de auto zonder toestemming van zijn vriendin te hebben meegenomen om te gaan stappen. Hij bleek niet onder invloed te verkeren. Hij werd bekeurd voor het onverzekerd rijden, rijden zonder rijbewijs en het niet kunnen tonen van een ID-kaart. Zijn twee medepassagiers werden bekeurd voor het niet kunnen tonen van een ID-kaart. 1 van de passagiers die zwaar onder invloed was, bleek de deur te hebben geopend omdat hij moest kotsen. (07-104095)

Veroorzaker aanrijding rijdt door

EMMEN Een 12-jarig fietsend meisje uit Emmen is vrijdagmiddag aangereden door een scooterbestuurder. Het meisje reed over de Nieuw Amsterdamsestraat toen ze achterop gereden werd door een scooterbestuurder. Deze botste tegen het meisje die daardoor ten val kwam. De scooterbestuurder reed door. Het meisje kwam hierdoor te vallen en raakte bezeerd aan haar knie. Verder hield ze een kapotte broek en fiets over aan de aanrijding. De op een zwarte scooter rijdende bestuurder droeg een zwarte jas, blauwe jeans, zwarte schoenen en had een helm op met daarop blauw-wit-zwarte kronkelstrepen. Getuigen kunnen bellen met 0900-8844. (07-103972)

Politie houdt doorrijder aan
ASSEN Een 29-jarige autobestuurder uit Groningen werd gistermiddag aangehouden terzake het doorrijden na een eenzijdig ongeval. Getuigen zagen de man slingerend over de A28 rijden en tegen de vangrail botsen waarna hij doorreed. Op de N33 ter hoogte van Gieten kon de man aangehouden worden. Hij verklaarde dat zijn bij hem in de auto zittende kat hem afgeleid had waarna hij tegen de vangrail was gebotst. Een blaasproef leverde geen overtreding op. De man werkte vrijwillig mee aan een bloedproef. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. (07-104042)

Politie houdt alcohol- en verkeerscontrole
KLAZIENAVEEN Tijdens een alcohol- en verkeerscontrole werden in de nacht van vrijdag op zaterdag 207 blaastesten uitgevoerd. Hierbij werd een 19-jarige bromfietser uit Emmen bekeurd. Hij blies 190 ug/l. Een 33-jarige autobestuurder uit Barger Compascuum blies 615 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij kreeg een dagvaarding. Een 41-jarige autobestuurder uit Emmer Compascuum blies 255 ug/l.

Verder werden 8 fietsers bekeurd voor het niet in orde hebben van de verlichting, 1 x bromfietsverlichting, 4 x voeren van mistlampen, 1 x opgevoerde bromfiets en 1 x negeren van een stopteken.

HOOGEVEEN Een 22-jarige militair uit Wijster werd in de nacht van vrijdag op zaterdag overgedragen aan de Kmar. De man reed onder invloed over het Kaaplaantje. Zijn rijbewijs werd door de Kmar ingevorderd. (07-104083)

ASSEN In de nacht van vrijdag op zaterdag werd een 42-jarige autobestuurster uit Beverwijk aangehouden en bekeurd. De vrouw reed onder invloed, 270 ug/l. (07-104063)

COEVORDEN Een 28-jarige autobestuurder uit De Krim werd in de nacht van vrijdag op zaterdag aangehouden voor het rijden onder invloed. Toen de politie hem op de Euregioweg wilde controleren ging hij er met hoge snelheid vandoor. Op de Eendrachtstraat doofde hij zijn lichten en reed de Esschenbruggerdijk op. Daar stopte de man. De blies 730 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. (07-104082)

EMMEN Een 23-jarige Emmenaar liep zaterdagochtend bij een controle tegen de lamp. De man reed in zijn auto over de Zuiderstraat toen hij gecontroleerd werd. Tijdens de controle werd doorgegeven dat de man de auto zonder toestemming (joyriding) van een vriend meegenomen had. Verder bleek dat de man geen rijbewijs had en dat hij onder invloed van alcohol, 800 ug/l. was. (07-104094)

Bedrijfsinbraak

EMMEN In de nacht van vrijdag op zaterdag werd er ingebroken in een bedrijf aan de Houtweg. Door een ruit in te gooien kon een onbekende hoeveelheid parfum weggenomen worden. De schade aan de ruit bedraagt 500 euro. (07-104112)

Huiselijk geweld
NIEUW DORDRECHT Vrijdagavond werd een 47-jarige man aangehouden als verdachte van huiselijk geweld. Zijn 48-jarige vriendin verklaarde door hem geslagen te zijn. Tevens werd de vrouw bij haar keel gepakt. (07-1040110

Vechtpartij in centrum van Assen

ASSEN In de nacht van vrijdag op zaterdag liepen drie jongeren uit Assen, twee van 20 en 1 van 25 jaar oud, klappen op. Ze verklaarden op de Brink ruzie gehad te hebben met een groep jongeren. De politie onderzoekt de zaak. (07-104081)

Steekpartij
HOOGEVEEN Een 21-jarige Hoogevener werd in de nacht van vrijdag op zaterdag slachtoffer van een steekpartij in de Grote Kerkstraat. Hij werd met een mes in zijn nek, schouderblad en bil gestoken en moest zich onder ziekenhuisbehandeling stellen. Er werden geen vitale delen geraakt en de man verkeerd niet in levensgevaar. De juiste toedracht is nog niet bekend en de politie onderzoekt de zaak. (07-104089)

Politie houdt drie verdachten openlijke geweldpleging aan

ASSEN Vrijdagavond heeft de politie aan de Brinkstraat drie verdachten, 21 en 23 jaar oud en afkomstig uit Assen en 24 jaar oud en afkomstig uit Amsterdam, aangehouden. De mannen worden ervan verdacht een 34-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats te hebben mishandeld en beroofd. Op de Groningerstraat werd het slachtoffer aangesproken door een broer van een van de verdachten. Dit liep uit op een woordenwisseling waarna de broer om versterking belde. Hierna werd het slachtoffer mishandeld en beroofd van zijn portemonnee. Hij moest zich onder doktersbehandeling stellen waarbij zijn lip gehecht moest worden. De politie onderzoekt de zaak. (07-104034)

Jongen slachtoffer van zinloos geweld
HOOGEVEEN Vrijdagavond werd een 19-jarige inwoner van Zwolle slachtoffer van zinloos geweld. Zonder enige reden werd het slachtoffer, die van zijn werk kwam, op de Hoofdstraat door een onbekende groep van drie personen, in elkaar geslagen en zijn jas en tas meegenomen. In het Bethesdaziekenhuis werd een gebroken hand en diverse kneuzingen aan zijn hoofd geconstateerd. De politie stelt een onderzoek in. (07-104062)

Taxiklant door drie mannen mishandeld
EMMEN Nadat een 25-jarige Emmenaar in zijn aan de Hoofdstraat, in de nacht van vrijdag op zaterdag, bestelde taxi wilde stappen werd hem dit belet door vier mannen. Deze mannen sloegen hem meerdere keren in zijn gezicht waarna 1 van hen de benen nam. Een 19-jarige inwoner van De Kiel, een 19-jarige inwoner van Schoonoord en een 18-jarige inwoner van Wezuperbrug konden als verdachte worden aangehouden. (07-104076)

Politie houdt verdachten van vernieling aan
EMMEN Vier verdachten van een vernieling van een winkelruit (2,5 x 5 meter) aan de Hoofdstraat konden in de nacht van vrijdag op zaterdag aangehouden worden. Getuigen zagen de mannen na de vernieling in hun auto vertrekken. Kort hierna werden de mannen aan de Pampert in Coevorden aangehouden. De politie stelt een onderzoek in naar de vernieling. (07-104059)

Mishandeling
ASSEN Een 10-jarig meisje is vrijdagavond het slachtoffer geworden van een mishandeling. Toen ze op haar fiets op de Groningerstraat stond werd ze geraakt door een bromfiets die aangeduwd werd door zijn bestuurder. Toen ze er iets van zei tilde de dader haar fiets bij de bagagedrager op waardoor ze van de fiets viel. Ze kwam met haar arm tegen een winkelruit aan. Ze is met onbekend letsel naar het WZA gegaan. De dader is een blanke jongen, breed postuur, ongeveer 1.75 a 1.80 m. lang, kort geschoren blond haar met een rond gezicht. Hij droeg een donkere jas. Hij reed op een Gilera bromfiets, type Sita, rood van kleur. Een deel van het verzekeringsnummer is vermoedelijk 66V. Een meisje dat bij de dader achterop de bromfiets zat noemde hen Michel. Getuigen kunnen bellen met 0900-8844. (07-104057)

Schuurbrand
ASSEN Aan de Moezelstraat ging vrijdagmiddag een schuurtje in vlammen op. De brand was uitgebroken nadat de 49-jarige eigenaar tijdens het knutselen aan zijn motorfiets plotseling een steekvlam aan de achterzijde van de motor zag komen. Toen hij de motor hierna weg wilde trekken viel deze om en brandde de eigenaar zijn hand. Hij moest voor behandeling hiervan naar het WZA. Een Buurtbewoonster werd tijdens de brand onwel en werd door ambupersoneel ter plaatse behandeld. (07-103987)

Geheime zender uit de lucht gehaald
BUINERVEEN Zaterdagmorgen werd aan de Buinerstraat de geheime zender Barbarossa door de radiocontroledienst uit de lucht gehaald. De 41-jarige eigenaar stelde het op prijs om de zender ter plaatse te vernietigen. Er wordt proces-verbaal opgemaakt. (07-104107)

Politie zoekt getuigen
ASSEN In de nacht van donderdag op vrijdag heeft de politie een 46-jarige Assenaar aangehouden en ingesloten. Getuigen zagen dat de man op de Torenlaan met een mes en een stok stond te zwaaien. De Assenaar werd ter plaatse aangetroffen. De politie is op zoek naar getuigen van deze bedreiging. Zij kunnen bellen met 0900-8844. (07-103736)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met Ron Reinds: 0592 451280