13.01.2007 / 15:30 / Rubriek: Informatief / Organisatie: Atticus capital lp

Atticus capital lp


Atticus Capital is eigenaar van 6 miljoen aandelen (3) van Freeport-McMoRan

NEW YORK, January 13 /PRNewswire/ --


- Atticus Capital zal stemmen voor aankoop van Phelps Dodge door Freeport-McMoRan

Atticus Capital heeft vandaag de volgende brief verstuurd naar Richard C. Adkerson, President en Chief Executive Officer van Freeport-McMoRan Copper and Gold, Inc. (NYSE: FCX):

12 januari 2007
Dhr. Richard C. Adkerson
President en CEO
Freeport-McMoRan Copper & Gold, Inc.,
1615 Poydras Street
New Orleans, LA 70112

Beste Richard,

Wij hebben zeer genoten van onze interacties en discussies sinds je de transactie hebt aangekondigd tussen Freeport-McMoRan Copper & Gold, Inc. ("Freeport-McMoRan") en Phelps Dodge Corp. ("Phelps Dodge").

Wij schrijven om je over het volgende te informeren:


1. We hebben vandaag onze rapportage over het eigenaarschap van Phelps Dodge veranderd van een 13D naar een 13G, omdat we niet langer van plan zijn invloed uit te oefenen op het bedrijf. Indien een hoger bod voor Phelps Dodge uitblijft, is het onze intentie om te stemmen voor de fusie met Freeport-McMoRan.


2. Atticus Capital LP en zijn dochterondernemingen bezitten op dit moment tot hun voordeel ongeveer 6 miljoen aandelen van Freeport-McMoRan, wat ongeveer 3 van de uitstaande aandelen inhoudt. We hebben deze positie verkregen sinds de aankondiging van de transactie van Phelps Dodge.


3. Na de voltooiing van deze transactie verwacht Atticus op dit moment een van de grootste aandeelhouders te worden van het verenigde bedrijf, met een aandeel van ongeveer 6.

Wij waarderen jouw bedrijf en het managementteam zeer. We feliciteren je ook met de omvorming van Freeport-McMoRan van een enkel bedrijf naar een van 's werelds top-vijf mijngroepen, met geografische diversiteit en een ongeëvenaard toevoerkanaal van groeiactiva.

We zijn er zeer verheugd over om een van de grootste aandeelhouders in het verenigde bedrijf te zijn, wat een aantrekkelijke mengeling van activa zal hebben. We geloven dat het verenigde bedrijf aanmerkelijke kansen zal hebben om waarde te creëren voor aandeelhouders, inclusief door de mogelijke monetisatie van activa, zoals de goudinkomstenstroom. In dit opzicht hebben we met interesse het recente analistenrapport van de Prudential Equity Group gelezen over het verenigde bedrijf.

We kijken ernaar uit om mee te werken aan het toekomstige succes van Freeport-McMoRan.

Hoogachtend,

Timothy R. Barakett David Slager
Chairman en CEO Vice-Chairman

Over Atticus Capital LP

Atticus Capital, LP, is een leidende firma voor het beheer van activa, dat meer dan US$13,5 miljard aan activa in zijn beheer heeft. De firma, die in 1995 is opgericht door Timothy Barakett, heeft zijn hoofdkantoor in New York en heeft een kantoor in Londen. Atticus investeert in effectenmarkten wereldwijd uit naam van grote instellingen, stichtingen, pensioenfondsen en private investeerders. Timothy Barakett, Chairman en CEO, en David Slager, Vice Chairman, leiden het managementteam van de firma voor de portfolio. Nathaniel Rothschild, Co-Chairman, en Matthew Edmonds, President, zitten ook in de managementcommissie van de firma.

Contact:

Andrew Merrill van Finsbury US, +1-212-303-7600