Ingezonden persbericht


DOMINICK MUERMANS RIJDT DE EERSTE DRIE RACES IN DE ATLANTICS

HOMESTEAD, 13 JANUARI 2007 - Dominick Muermans zal de eerste drie races van het Champ Car Atlantic seizoen voor Jensen Motorsport rijden. De Nederlander heeft een voorlopig contract getekend met het team uit het Canadese Newcastle om hun tweede bolide op de Amerikaanse stratencircuits van Las Vegas, Long Beach en Houston te besturen.

De jonge Limburger maakt in zijn prille loopbaan een razendsnelle ontwikkeling door. Nog geen twee jaar geleden ging een lang gekoesterde wens voor Muermans in vervulling en debuteerde hij in de twee liter Formule Renault tijdens de Paasraces op het circuit van Zandvoort. Hij wist zich in het verdere verloop van het Nederlands Kampioenschap ten opzichte van zijn meer ervaren collega's prima te verdedigen en eindigde bovendien met grote regelmaat in de punten. Om meer racekilometers en internationale circuitkennis op te doen reed hij ook bijna alle wedstrijden in het sterk bezette Duits Formule Renault 2.0 Kampioenschap. In 2006 zette Muermans zijn autosportcarrière voort in het Duits Formule 3 Kampioenschap.

Na zijn eerste seizoen in de Formule 3 bij het team van Frits van Amersfoort op een hoogtepunt afgesloten te hebben met een dubbele puntenfinish, maakte de 22-jarige coureur in november 2006 voor de eerste keer kennis met de ChampCar Atlantic series in Georgia (USA). Na een geslaagde test in de GP2 Series en World Series Formule Renault 3.5 op Paul Ricard (Frankrijk), vertrok Muermans opnieuw naar Amerika voor zijn deelname aan de CFR Jan National race, dat gehouden werd op het circuit van Sebring International Raceway.

Op dit moment verblijft Muermans in Homestead Miami Speedway (Florida), waar de tweede race om de Florida Jan National 2007 wordt georganiseerd. Na het raceweekend met de oude Swift 014.a Atlantic bolide op Homestead keert Muermans 27 en 28 januari terug naar Sebring voor de eerste open test van het seizoen, waarbij het merendeel van het Atlantic veld vertegenwoordigd zal zijn. Vervolgens rijdt de inwoner uit het Belgische Maaseik op 9 en 10 februari aanstaande ook de open test op de MSR Houston, voordat hij voor anderhalve maand naar Europa terugkeert om in Europese raceklassen testkilometers te maken.

DOMINICK MUERMANS: "Ik ben echt heel erg blij met deze deal. Het lijkt me echt super vet om door de straten van Las Vegas te rijden. Ik heb al erg veel testkilometers voor het team gemaakt, maar pas tijdens de eerste grote, open test op Sebring zal ik daadwerkelijk zien hoe we er voor staan ten opzichte van de concurrentie. Ik wil Jensen Motorsport bedanken voor deze kans!"

NIEUWS en FOTO'S worden aangeboden door INSIGHT F1 MOTORSPORT REPORT. Voor meer informatie en/of fotomateriaal kunt u contact opnemen met Roelof Oosterhuis (+31 652 056 637, roelof@insightf1.com).