Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Lieren-  Doorrijden na aanrijding                         |
Een 20-jarige vrouw uit Eerbeek is vrijdag 12 januari 2007 rond 19.13 uur moedwillig aangereden op Kanaal Zuid in Lieren. De auto van de vrouw raakte beschadigd.

De vrouw reed over de Mensinkweg in Eerbeek en sloeg linksaf Kanaal Zuid op in de richting van Apeldoorn toen een auto zeer dicht achter haar kwam rijden. Hij seinde met groot licht en haalde haar vervolgens in. De automobilist kwam kort voor haar rijden en ging plotseling remmen. Hierdoor moest de vrouw ook remmen. De auto voor haar reed achteruit waardoor de vrouw ook achteruit moest rijden. Ze stopte met achteruit rijden omdat dit te gevaarlijk was hierdoor werd ze aangereden. Na de aanrijding reed de dader met hoge snelheid in de richting van Apeldoorn. Dankzij het kenteken kon de identiteit van de agressieve automobilist worden achterhaald. De zaak is nog in onderzoek.

|     |Eerbeek - Beginnend bestuurder in de fout                 |
Een 21-jarige man uit Deventer werd op 12 januari rond 23.45 uur op de Handelstraat in Eerbeek aangehouden voor rijden onder invloed. Tevens kreeg hij een rijverbod van 1 uur opgelegd.

De man kreeg een stopteken voor het afleggen van een blaastest. Hieruit bleek dat de man alcohol had genuttigd. Aangezien de man een beginnend bestuurder is, werd hij aangehouden en naar het bureau overgebracht. Uit de daar uitgevoerde ademanalyse bleek de man 155 ug/l te blazen (0,3 promille). Hij kreeg een rij-ontzegging van een uur opgelegd.

|     |Zutphen - Auto niet terug na testrit                      |
Een autobedrijf aan de Stoven in Zutphen heeft vrijdag 12 januari aangifte gedaan van diefstal van een Volkswagen Golf.

Een man kwam die dag rond 14.15 uur de zaak binnen en wilde een testrit maken met de grijze Volkswagen Golf met het kenteken 77-14-FH. Er werd een kopie kentekenbewijs gegeven en de man vertrok met de auto. Helaas kwam hij niet meer terug van de testrit. De verdachte is bekend bij de politie maar aangezien hij geen vaste woon of verblijfplaats heeft, is hij nog niet aangehouden. De politie kijkt actief uit naar de verdachte.

|     |Zutphen -  Eiergooiers aangehouden                        |
De politie heeft op vrijdag 12 januari in Zutphen vier jongens aangehouden die ervan worden verdacht eieren te hebben gegooid naar verschillende mensen op verschillende locaties. Het gaat om vier jongens in de leeftijd van 14 tot 20 jaar allen afkomstig uit Apeldoorn.

De politie kon de jongens aanhouden nadat vrijdag in de buurt van de Deventerweg in Zutphen rond 21.00 uur diverse meldingen kwamen dat er vanuit een auto eieren werden gegooid. De politie wist de auto te lokaliseren en tot stoppen te dwingen. De vier inzittenden werden aangehouden en op het bureau verhoord. Daar gaven twee jongens toe ook verantwoordelijk te zijn voor andere 'eigooi-incidenten' in zowel Zutphen als Apeldoorn. Ook bleken er eieren te zijn gegooid in Beekbergen, Ughelen en Klarenbeek. De eieren werden gegooid naar fietsers, wandelaars, auto's, bussen en ramen van woningen. Justitie zal bepalen wat er met de eiergooiers gaat gebeuren.

Einde berichten.


---


---


---

---- --