Politie Flevoland

Drukbezochte Politiekaravaan op Urk en in Emmeloord

Urk/Emmeloord, 13-01-2007 o Inwoners van Urk en de Noordoostpolder konden zaterdag een kijkje nemen in de keuken van Politie Flevoland. De Politiekaravaan bezocht s morgens het plein bij het Pieter Zandt College op Urk en ging s middags naar de Deel in Emmeloord. Veel mensen grepen de gelegenheid aan om van nabij kennis te maken met het werk van politie en hulpverleningsdiensten in al haar facetten.

Naar schatting 2.000 mensen bezochten de Politiekaravaan gedurende de dag. Naast de mogelijkheid om plaats te nemen op een politiemotor, in een politieauto, -boot, ME-bus of in een kantelsimulator, konden bezoekers vragen stellen aan diverse medewerkers van het korps. Over verkeerscontroles bij het Verkeershandhavingsteam en opsporing bij de Technische Recherche, maar ook over het werk van de Mobiele Eenheid en de vereisten om zelf politieman of vrouw te worden via Werving en Selectie. Bovendien toonden de brandweer en de ambulancedienst welke middelen zij inzetten om de Flevolanders te hulp te schieten, al dan niet met zwaailicht en sirene.

Honden en paarden
Uiteraard waren er in beide plaatsen demonstraties van het werk in uitvoering. Het publiek kon zien hoe verdachten uit de auto gehaald werden tijdens de autoprocedure, politiebikers toonden de meerwaarde van hun fiets voor de handhaving, hondengeleiders zetten hun hond in bij het aanhouden van een pakwerker en het Korps Landelijke Politiediensten haalde haar politiepaarden van stal.

De Politiekaravaan is zaterdag 20 januari nog te zien in Almere Buiten op het Globeplein aan de Straat van Florida vanaf 10.00 uur. Diezelfde dag bezoekt de karavaan vanaf 13.00 uur Zeewolde in de buurt van het politiebureau aan de Strandweg.
Voor de bezoekers is er verse, zelfgemaakte soep, koffie, thee en chocolademelk. Kinderen kunnen op de foto op een politiemotor of een originele Rijkspolitiejeep. Na afloop zijn de fotos verkrijgbaar op www.politie.nl/flevoland.

Contact
De Politie Karavaan is een reactie op de vraag van veel inwoners van de Flevolandse gemeenten om meer open dagen en directer contact met de politie.
De Nederlandse politie houdt één open dag per jaar, op de tweede zaterdag van oktober. Politie Flevoland wil graag vaker en meer direct met de burgers in contact komen. De Politiekaravaan heeft vorig jaar veel positieve reacties opgeleverd. Het korps wil graag ook nu weer bijdragen aan een warm contact in de koudste tijd van het jaar.


----------------------------