13.01.2007 / 23:07 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Van den ende theaterproducties


Scheveningen, 13 januari 2007
Laatste voorstelling Beauty and the Beast

Na ruim 430 voorstellingen was de populaire musical Beauty and the Beast van Joop van den Ende Theaterproducties vanavond voor het laatst te zien in Nederland. De musical zal met een aantal van de huidige castleden verhuizen naar de Stadsschouwburg te Antwerpen. Het Fortis Circustheater wordt omgebouwd voor Tarzan, die op 15 april in première gaat.

De musical Beauty and the Beast was vanaf 2 oktober 2005 als reizende productie in Nederland te zien en kreeg door het grote succes vanaf september 2006 een vaste standplaats in het Fortis Circustheater Scheveningen. De musical werd bekroond tot Musical van het Jaar 2006.

Beauty and the Beast vertelt het verhaal van een avontuurlijke zoektocht naar echte liefde. De voorstelling kenmerkte zich door een extravagant toneelbeeld, technische hoogstandjes, special effects en memorabele songs. Beauty and the Beast zal plaats gaan maken voor de nieuwe Disney musical Tarzan. Deze zal 15 april in première gaan in het Fortis Circustheater. Ron Link, die naast Chantal Janzen als Jane, de hoofdrol van Tarzan gaat spelen nam vanavond traditiegetrouw de sleutel van de kleedkamer in ontvangst van Stanley Burleson.


Noot voor de redactie/