PvdA Rotterdam


Nieuws

Commissie Vreeman van start

Za 13 Jan 2007 - PvdA.nl

Deze week is de commissie-Vreeman van start gegaan. De commissie onder leiding van oud-partijvoorzitter Ruud Vreeman onderzoekt het verlies van negen Kamerzetels bij de verkiezingen van 22 november. Ook voorzitter van de PvdA Rotterdam Marja Bijl maakt deel uit van de commissie. Het partijbestuur heeft de commissie gevraagd een analyse van de gebeurtenissen te maken en bouwstenen aan te reiken voor de inhoudelijke en organisatorische koers van de PvdA. De commissie zal voor de zomer haar notitie presenteren.

Het partijbestuur heeft de commissie gevraagd een antwoord te formuleren op de volgende vragen:

-Welke politiek-maatschappelijke duiding valt te geven aan de verkiezingsuitslag van 22 november 2006, mede in het licht van onderliggende kiezersbewegingen en uitslagen van andere recente verkiezingen zoals voor de Tweede Kamer, gemeenteraden en Provinciale Staten en van het referendum over de Europese Grondwet?
-Wat zegt, tegen deze achtergrond, de verkiezingsuitslag van 22 november 2006 over sterkten en zwakten van de PvdA rond bepaalde onderwerpen, kiezersgroepen en regios?

-Hoe beoordeelt de commissie in deze context de (strategische en politieke) opstelling van de PvdA voor, tijdens en na de verkiezingscampagne?

-Welke lessen voor de toekomst kunnen, gezien het hiervoor geschetste en in het licht van de in 2002 in gang gezette partijvernieuwing, worden getrokken?

De commissie bestaat uit tien leden uit verschillende geledingen van partij:

Ruud Vreeman (burgemeester Tilburg, voorzitter)

Mirjam Salet (burgemeester Hoogezand-Sappemeer, vice-voorzitter)

Mare Faber (Wiardi Beckman Stichting, secretaris)

Marja Bijl (voorzitter PvdA Rotterdam)

Berend Buddingh (PvdA-wethouder Giessenlanden)

Veronica Dirksen (oud-wethouder Maastricht)

Edith Hooge (lector corporate governance, Avans hogeschool)

Dig Istha (communicatiedeskundige)

André Krouwel (universitair docent politicologie VU, auteur Kieskompas)

Keklik Yucel (lid Politiek Forum en kandidaat voor de Tweede Kamer)

Bron: www.pvda.nl