Ingezonden persbericht


Persbericht

Egmond aan Zee - 4 januari 2007

Inschrijving Egmond Wandel Marathon nadert climax

Tot en met 14 januari of eerder bij het bereiken van de deelnemerslimiet van 13.000 deelnemers is inschrijving voor de 4e Egmond Wandel Marathon nog mogelijk. Nu al schreven zich bijna 12.000 deelnemers in voor deze tweedaagse met afstanden over 10 en 21 km, waaronder bijna 1.000 Nordic Walkers. Organisator Le Champion roept iedereen die nog mee wil doen op zich zo snel mogelijk aan te melden op www.egmondwandelmarathon.nl. Na-inschrijving is niet mogelijk.

Lezingen in Hotel Zuiderduin
Zaterdag 27 januari 2007 worden in het kader van de Egmond Wandel Marathon in Hotel Zuiderduin in Egmond aan Zee vanaf 19.30 uur lezingen gepresenteerd. Deelnemers hebben de mogelijkheid deze lezingen gratis bij te wonen. Op het programma staan o.a. presentaties over 'Het belang van goed passende wandelschoenen en breedtematen' en 'Hoe kan door begrazing voorkomen worden dat de duinen dichtgroeien'.

Deelnemers prijzen verzorging Egmond Wandel Marathon Elk jaar komt uit de enquête die wordt gehouden onder de deelnemers van de Egmond Wandel Marathon naar voren dat de verzorging onderweg goed wordt gewaardeerd. Ook dit jaar heeft Le Champion er alles aan gedaan de deelnemers zo optimaal mogelijk van dienst te zijn bij een van de stempelposten. Dit jaar ontvangen de deelnemers weer een aantal gratis versnaperingen zoals fruit, bronwater, erwtensoep en koek. De posten bieden naast het uitdelen van de versnaperingen de volgende service: toiletten, kilometeraanduiding, zitbanken, stempelafgifte en Rode Kruis. Na de Egmond Wandel Marathon kunnen deelnemers tenslotte ook nog gemasseerd worden in Sporthal de Watertoren.

Live muziek bij Egmond Wandel Marathon
Om de deelnemers onderweg een hart onder de riem te steken wordt zowel op het parcours als bij de finish in de sporthal voor het nodige amusement gezorgd. Bij een van de verzorgingposten treft men beide dagen de Damstampers. Kort voor de finish wanneer de kilometers het zwaarst zullen wegen geven Drums and Pipes (zaterdag) en het Alkmaars Trompetterkorps (zondag) sfeervolle optredens. Beide dagen treedt tenslotte de band Caecilia op in de sporthal, waar een ieder op het terras van kan genieten.

Noot aan de redactie (