Politie Limburg-Zuid


1. Limburg Zuid

2. Stafbureau Communicatie

Afkomstig van ( Bert Boosten
Onderwerp ( Persberichten
Datum ( zondag 14 januari 2007

Maastricht; jongeren aangehouden voor mishandeling

De politie heeft zaterdagavond omstreeks 20.45 uur op de Geyaartsborg in Maastricht vier jongens in de leeftijd van 15 tot 17 jaar uit die plaats aangehouden, in verband met het mishandelen van enkele plaatsgenoten.

De vier aangehouden jongeren kregen, vermoedelijk samen met nog een vijfde persoon, ruzie met een passerende 20-jarige plaatsgenoot.

Nadat het slachtoffer zijn verhaal thuis had gedaan, ging hij samen met zijn vader, later nog vergezeld door een broer, bij de groep verhaal halen. Hierbij vielen over en weer klappen, waarbij de vader een bloedende verwonding aan zijn nek opliep, waaraan hij zich in het ziekenhuis moest laten behandelen. Twee getuigen waarschuwden de politie die de vier jongeren aanhield.

De politie stelt een onderzoek in.

Stein; inbraak in telefoonwinkel

Onbekenden hebben in de nacht van zaterdag op zondag ingebroken in een telefoonwinkel aan de Peldenstraat in Stein.

De dieven vernielden een ruit van de toegangsdeur, waarna ze binnen enkele vitrinekasten vernielden. Zij gingen aan de haal met circa 30 mobiele telefoons, die in de vitrinekasten lagen. Onder de gestolen mobieltjes bevinden zich ook enkele zogenaamde dummy's.

De politie stelt een onderzoek in.

Geleen; te dronken om weg te rijden

In de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie op de Rijksweg Zuid in Geleen een 45-jarige inwoner van die plaats aangehouden, omdat hij met teveel alcohol op achter het stuur van zijn auto zat.

Een getuige, die de politie waarschuwde had gezien dat de man met zijn auto aanvankelijk circa 20 meter vooruit reed, om vervolgens weer achteruit te rijden. De bestuurder kon daarbij amper recht achter het stuur blijven zitten.

Agenten die de Geleendenaar aanhielden, stelden inderdaad vast de man amper op zijn benen kon staan. Een blaastest wees uit dat hij een bloed/alcoholpromillage had van 1,5. Reden om het rijbewijs van hem in te vorderen.

Hoensbroek; actie preventief fouilleren

De politie heeft zaterdagavond en -nacht op de Kouvenderstraat in Hoensbroek een actie preventief fouilleren gehouden en daarbij verboden wapens, drugs en vuurwerk aangetroffen.

Tijdens de actie, waaraan 20 politiemensen meededen, werden 42 voertuigen en 87 personen gecontroleerd. Daarbij werden negen verboden wapens in beslag genomen, zoals enkele messen, een dolkmes, een ploertendoder, een koevoet en een honkbalknuppel. De in beslag genomen drugs bestoden uit vier gram cocaïne en 100 gram wiet. Verder werden ook nog een radardetector en 200 strijkers in beslag genomen.

Het merendeel van de in beslag genomen wiet en de ploertendoder lagen in een auto van een 22-jarige Heerlenaar. De man had ook nog een geldbedrag van bijna 500 Euro bij zich. Kennelijk verkocht de man de softdrugs vanuit zijn auto. Voor nader onderzoek werd deze Heerlenaar ingesloten.

Heerlen/Brunssum/Merkelbeek; alcoholcontroles

De politie hield in de nacht van zaterdag op zondag in Heerlen, Brunssum en Merkelbeek alcoholcontroles.

In totaal moesten 640 automobilisten zich onderwerpen aan een blaastest. Zeventien van hen hadden teveel gedronken en kregen een bekeuring. In drie gevallen moesten de bestuurders hun rijbewijs inleveren, terwijl in vier andere gevallen sprake was van een "zogenaamde beginnende bestuurder. De hoogst gemeten waarde bij de blaasproeven van de overtreders bedroeg 1,5 promille.

De controles werden gehouden: op de Beersdalweg in Heerlen, op de Emmaweg en Akerstraat en Brunssum en op de Kerkstraat in Merkelbeek.

Hoensbroek; dronken automobilist uit de bocht

In de nacht van zaterdag op zondag werd op de Mgr. Nolensstraat in Hoensbroek een 31-jarige inwoner uit Brunssum aangehouden omdat de man onder invloed van alcohol een aanrijding had veroorzaakt.

De Brunssummer miste ter hoogte van de Aldenhofstraat met zijn auto een bocht, reed rechtdoor en botste vervolgens tegen enkele paaltjes.

De man moest een blaasproef ondergaan en blies daarbij 1,4 pormille. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Maastricht; aangehouden met drugs

Vrijdagavond heeft de politie op de Tongerseweg in Maastricht een 18-jarige inwoner uit Moussey (F) en een 20-jarige inwoner van Avricourt (F) aangehouden omdat zij drugs bij zich hadden.

Toen agenten het tweetal, dat in een auto reed, controleerde gaf een van hen aan dat hij een geringe hoeveelheid cocaïne bij zich had. Bij een nader onderzoek aan hun kleding troffen agenten bij de andere verdachte in zijn onderbroek en sokken enkele grammen cocaïne en heroïne aan. In totaal werden ruim 28 gram harddrugs in beslag genomen. De mannen hadden de drugs elders in Maastricht gekocht. Zij zijn ingesloten.

Op het Volksplein in Maastricht hield de politie dezelfde avond een 38-jarige Maastrichtenaar aan. De man, een bekende van de politie, bleek ruim 18 gram heroïne en 1010 Euro bij zich te hebben. Ook hij werd ingesloten.

Internet www.politie.nl
E-mail communicatie@limburg-zuid.politie.nl
Telefoon 043 400 6616


---- --