Persberichten Eemland noord, 14.45 uur

Utrecht, 14-01-2007

Aanhouding winkeldief

SOEST Op vrijdagmiddag 12 januari rond 14.15 uur heeft de politie een 62-jarige inwoner van Soest aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. De man had niet al zijn goederen afgerekend bij een winkel aan de Parallelweg. De man moest mee naar het politiebureau waar hij direct werd voorgeleid. Hij kreeg een winkelverbod van één jaar.

Brand na kortsluiting

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG Op vrijdagmiddag 12 januari kreeg de politie rond 15.15 uur de melding binnen van een binnenbrand in een woning aan de Da Costastraat. Ter plaatse aangekomen was de brandweer al aanwezig en had de brand op zolder geblust. De brand bleek te zijn ontstaan na kortsluiting in de installatie van een hennepkwekerij. De kwekerij is diezelfde middag ontmanteld. De eigenaar van de woning, een 52-jarige man, is korte tijd later aangehouden. Hij moest mee naar het politiebureau waar hij werd verhoord. De verdachte kreeg een proces-verbaal.

Aanhouding vervelende stapper

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG Op vrijdagavond 12 januari rond 21.10 uur heeft de politie een 32-jarige inwoner van Bunschoten-Spakenburg op het Kolkplein aangehouden. De man kwam uit een horecagelegenheid en was nogal onvast ter been. Hij zag de surveillerende agenten en vond het nodig vervelende opmerkingen te maken. Vervolgens gaf hij aan in zijn auto naar huis te willen rijden. Hierop kreeg de man een waarschuwing dit niet te doen. Op het moment dat de agenten in hun auto weg wilden rijden, ging de verdachte diverse malen voor de auto staan. Vervolgens weigerde hij weg te gaan. De 32-jarige man bleek zijn identificatiebewijs niet bij zich te hebben. Hieropvolgend hebben de agenten hem aangehouden vanwege het niet voldoen aan bevel en vanwege openbare dronkenschap. Hij moest mee naar het bureau waar hij werd verhoord en een proces-verbaal ontving.

Poging tasjesroof

SOEST Op zaterdagmiddag 13 januari rond 15.10 uur kreeg de politie de melding dat jongen op een fiets een 21-jarige vrouw de avond daarvoor van haar schoudertas had proberen te beroven. Het incident vond plaats op vrijdagavond rond 21.00 uur op de Dalweg. De vrouw reed op haar fiets toen zij werd gepasseerd door een jongeman op een zwarte omafiets. De jongen trok aan haar schoudertas. De vrouw gaf de jongen in een reflex een harde schop waarop deze van schrik losliet. Hij fietste hierop snel weg, waarna het slachtoffer zag dat een tweede jongen achterop de bagagedrager zat.

Het signalement van de bestuurder is: een jongen in de leeftijd van 16 tot 18 jaar oud, lichtgetinte huidskleur, donkere kleding, rijdend op een zwarte omafiets. Eventuele getuigen worden verzocht contact op te nemen via 0900-8844, politiedistrict Eemland noord.