Politie Gelderland-Midden

West-Veluwe Vallei

---

Nijkerkers lichtgewond bij aanrijding, bestuurder onder invl
Publicatiedatum: 14-1-2007 15:30:31

Nijkerk - Twee Nijkerkers van 26 en 28 jaar zijn in de nacht van zaterdag op zondag lichtgewond geraakt nadat ze met hun bestelauto op de Barneveldseweg op de kruising met de Chopinlaan tegen een lantaarnpaal en een verkeersbord waren gebotst. De politie heeft de 28-jarige bestuurder aangehouden wegens het rijden onder invloed. De beide Nijkerkers reden rond kwart over twee over de Barneveldseweg van Nijkerk richting Barneveld. Door nog onbekende oorzaak verloor de 28-jarige man de macht over het stuur waardoor de wagen in een slip raakte en een verkeersbord en een lantaarnpaal omver reed. De bestelwagen kwam uiteindelijk op zijn kant midden op de rotonde ter hoogte van de Chopinlaan terecht. Beide inzittenden bleken enkele verwondingen te hebben opgelopen maar weigerden zich te laten behandelen door ambulancepersoneel. Bij de 28-jarige Nijkerker werd later een alcoholpromillage gemeten van 1,75 (ruim drie keer de norm). De politie heeft zijn rijbewijs ingevorderd.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Boete van 220 euro of voorkomen na belediging agenten
Publicatiedatum: 14-1-2007 15:29:23

Wageningen - Met het betalen van een boete van 220 euro kan een 28-jarige Wageninger verdere vervolging wegens belediging van agenten voorkomen. De man werd in de nacht van zaterdag op zondag op de Stadsbrink door surveillerende agenten in beschonken toestand aangetroffen. De agenten hadden gezien dat de man naar passerende autos trapte en fietsers en bromfietsers lastig viel. De agenten spraken de Wageninger aan over zijn gedrag en slingerden hem op de bon wegens openbare dronkenschap. Bij het uitschrijven van de bekeuring begon de man de agenten ten overstaan van publiek uit te schelden. Daarop werd de Wageninger aangehouden. De man verklaarde s anderendaags zich niets meer van het voorval te kunnen herinneren maar betuigde wel spijt. Justitie bood hem aan verdere vervolging te voorkomen door het betalen van een boete.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Wageningse opgepakt wegens stalking

Publicatiedatum: 14-1-2007 15:28:51

Renkum - Op verdenking van het stelselmatig lastigvallen van een gezin uit de gemeente Renkum heeft de politie zaterdag een 35-jarige vrouw uit Wageningen aangehouden. De vrouw werd voor de woning van het gezin aangetroffen. Volgens het gezin zou de vrouw al eerder voor de deur hebben staan vervelen en de vrouw des huizes meerdere keren telefonisch hebben lastig gevallen. De politie was al eerder bij het Renkumse gezin geweest om de Wageningse daar weg te sturen. Toen de vrouw zaterdag weer voor de deur stond werd de politie andermaal te hulp geroepen. De Wageningse vrouw is nu in verzekering gesteld. De aanleiding tot het lastig vallen moet volgens de politie worden gezocht in de relatiesfeer.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Wageningers raken rijbewijs kwijt na rijden onder invloed
Publicatiedatum: 14-1-2007 15:27:37

Wageningen - Twee Wageningers zijn het afgelopen weekend hun rijbewijs kwijtgeraakt nadat ze betrapt waren op het rijden onder invloed. Een 33-jarige Wageninger bleek zondagochtend vroeg omstreeks zes uur onder invloed van alcohol op de Floralaan twee geparkeerde autos te hebben aangereden. De man werd even later door de politie nog bij zijn auto aangetroffen en bleek met een promillage van 1,56 achter het stuur te hebben gezeten. Dat is drie keer de norm.
Eerder die nacht, rond half vier, betrapte de Wageningse politie een 22-jarige Wageninger op de Bevrijdingsstraat op het rijden onder invloed. De man, een zogenoemd beginnend bestuurder, bleek met een alcoholpromillage van 1,06 te hebben gereden. Voor beginnende bestuurders is dat vijf keer teveel. Van beide Wageningse automobilisten is het rijbewijs ingenomen. Justitie beslist over de teruggave van de documenten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Duo met inbrekerswerktuigen vastgezet

Publicatiedatum: 14-1-2007 15:26:33

Wageningen - Twee mannen uit Breda en Amersfoort zijn bij de Wageningse politie in verzekering gesteld nadat ze vrijdagavond op een bedrijfsterrein aan de Costerweg waren aangetroffen met inbrekerswerktuigen. Een beveiligingsmedewerker tipte even voor middernacht de politie nadat hij een verdachte auto bij het terrein had gezien. Toen agenten daar poolshoogte gingen nemen troffen zij de beide mannen op het terrein aan. Ook de bewuste auto bleek er nog te staan met draaiende motor. Over hun aanwezigheid op het bedrijfsterrein konden de beide mannen geen redelijke verklaring afleggen. Bovendien werd in hun nabijheid een partij gestripte koperen kabels aangetroffen en vonden agenten in de auto inbrekerswerktuigen. Daarop werden de 29-jarige Bredanaar en de 37-jarige Amersfoorter aangehouden. Door het bedrijf is later aangifte gedaan nadat daar braakschade was ontdekt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Ruim 600 blaastesten bij alcoholcontroles Ede en Lunteren
Publicatiedatum: 14-1-2007 15:25:21

Ede/Lunteren - De Edese politie heeft het afgelopen weekend in Ede en Lunteren ruim 600 blaastesten afgenomen bij alcoholcontroles. Tegen drie bestuurders werd uiteindelijk proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed. Hoogst gemeten promillage was 0,65 (bijna anderhalf keer de norm) bij een 32-jarige Edenaar op de Molenstraat. Er werden geen rijbewijzen ingevorderd. De controles konden echter niet verhoeden dat een 45-jarige Edenaar onder invloed zaterdagochtend vroeg op de Arnhemseweg tegen een boom reed. De man bleef zelf ongedeerd maar zijn auto was geheel beschadigd. Bij de Edenaar werd een alcoholpromillage gemeten van 2,0 en dat is bijna vier keer zoveel als is toegestaan. De Edenaar raakte wel zijn rijbewijs kwijt. De alcoholcontroles werden in samenwerking met het verkeershandhavingsteam gehouden op de Molenstraat in Ede en de Postweg in Lunteren.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Politie deelt ruim 100 bekeuringen uit bij verkeerscontroles
Publicatiedatum: 14-1-2007 15:24:43

Nijkerk - Met een resultaat van 105 bekeuringen heeft de Nijkerkse politie vrijdag verkeerscontroles op onder meer de Ambachtsstraat afgesloten. In samenwerking met de verkeersongevallendienst en het verkeershandhavingsteam werd gedurende de ochtenduren het verkeer op de Bunschoterweg, Ambachtsstraat, Berencamperweg, Paasbosweg, Ds. Kuyperstraat en Gildenstraat onder handen genomen. Vooral fietsers die zonder licht reden voerden met 50 bonnen de boventoon. Daarnaast werden voor diverse uiteenlopende verkeersovertredingen bekeuringen uitgedeeld zoals het rijden op opgevoerde brommers (11 keer), rijden onder gordels (ook 11 keer) en snelheidsovertredingen (10 keer). Hoogst gemeten snelheid was 120 km/u op de Berencamperweg, waar maximaal 80 gereden mag worden.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---