Moslim Unlimited - (over)leven in het Wilde Westen


Unieke training voor moslims in Nederland

AMSTERDAM, 20070109 -- De Rode Hoed en Esma Choho, the Refresherator presenteren op zondag 14 januari de eerste training van Moslim Unlimited. Moslim Unlimited helpt moslims zichzelf te helpen bij vragen rondom leven en liefde. Dit gebeurt door (het verder) ontwikkelen van vaardigheden en bewustzijn rondom het eigen gevoel, denken en doen. De speciaal ontwikkelde methode is praktisch en begint met de vraag: wat wil jij anders in je leven?

De organisatoren merkten, na jarenlange ervaring met het organiseren van debat en dialoog, een dringende behoefte aan oplossingen voor concrete (levens)vraagstukken bij zowel moslims als niet-moslims. Om tegemoet te komen aan de behoefte van Nederlanders met een islamitische achtergrond is Moslim Unlimited ontwikkeld.

Vanaf zondag 14 januari 2007 zijn er in De Rode Hoed te Amsterdam trainingen op basis van de methode Moslim Unlimited. In het boek Moslim Unlimited- (over) leven in het Wilde Westen (uitgeverij Van Gennep, auteur Esma Choho) staat de methode nader beschreven. Deelnemers aan de training op zondag 14 januari krijgen het boek gratis mee. Op 10 februari, 18 maart en 15 april vinden de volgende trainingen plaats. Moslim Unlimited is voor iedereen met een islamitische achtergrond, praktiserend of niet.

Organisatie: De Rode Hoed en Esma Choho, the Refresherator.

Website
Op www.moslimunlimited.nl staat informatie over de methode, genaamd `de 5 acties'. Bezoekers kunnen meteen aan de slag met oefeningen. Verder zijn er waargebeurde persoonlijke verhalen te lezen en worden allerlei praktische instrumenten uitgelegd, zoals het Dagplan en Wonderboekje. De vijf acties zijn geïnspireerd op de vijf zuilen van de islam.

Dit project is mede mogelijk gemaakt door: Skanfonds, VSBfonds, Oranje Fonds en het ministerie van Justitie.





Ingezonden persbericht